Поділитись:

У Луцькраді хочуть суттєво обмежити продаж алкоголю та цигарок поблизу шкіл

Четвер, 07 вересня 2017, 12:17
У Луцькраді хочуть суттєво обмежити продаж алкоголю та цигарок поблизу шкіл

Депутати Луцькради надіслали звернення у Верховну Раду щодо внесення змін до деяких Законів України щодо обмеження споживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів.

У Луцьку вже є обмеження продажу алкогольних виробів після 22:00 години, але поряд з тим суб'єктам господарювання, які здійснюють діяльність в об'єктах торгівлі, що розміщені в 100-метровій зоні поблизу загальноосвітніх навчальних закладів, видаються ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, на підставі яких і здійснюється торгівля. Про це сказала начальник управління розвитку підприємництва та реклами Наталія Рибай 7 вересня під час сесії Луцькради.

"Просимо підтримати звернення до Верховної Ради, бо маємо деякі колізії законодавства", – сказала Наталія Рибай.

Делеговані повноваження органів місцевого самоврядування щодо обмеження споживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів законодавством чітко не врегульовані, що призводить до судових спорів між суб'єктами господарювання та органами місцевого самоврядування.

"Це звернення немає жодного політичної складової", – зауважив депутат Олександр Козлюк.

Як пояснила Наталія Рибай, рішення приймається з метою законодавчого врегулювання питань щодо обмеження споживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових серед дітей, підлітків та у нічний час, а також тютюнових виробів у радіусі 100 метрів від головного входу в приміщення загальноосвітніх навчальних закладів.

Надрукувати
мітки:
коментарів