Поділитись:

Волинські митники пояснили, як пришвидшити оформлення товарів на кордоні

Середа, 06 вересня 2017, 12:39
Волинські митники пояснили, як пришвидшити оформлення товарів на кордоні

Волинська митниця ДФС аналізує та вживає можливі заходи для забезпечення ритмічності митних процедур.

У серпні зафісксували ріст випадків затримки митного оформлення товарів та транспортних засобів через відсутність у перевізників та в базі даних Єдиної автоматизованої інформаційної системи ДФС попередніх повідомлень про намір ввезти товари на митну територію України, – інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Деякі тимчасово непропущені транспортні засоби через погану організацію роботи митних брокерів/декларантів змушені по кілька діб чекати на свої документи. Для прикладу, 2 фури паливних брикетів польської фірми з Клодави простояли в Ягодині 5 діб, стільки ж – партія замороженої риби для запорізької торгової мережі, а імпортна фольга для потреб тютюнової компанії прочекала на документи аж 6 діб. Крім марної трати ресурсів імпортера та міжнародного перевізника (зарплата водія, оренда авто тощо), таке очікування створює проблеми і для митників. Адже стоять вантажівки з товаром на спеціально відведеній території, розміри якої в напрямку в'їзду в Україну дозволяють розмістити лише до 70 транспортних засобів. Інші, навіть сумлінні перевізники і декларанти, через переповненість стоянки змушені очікувати на право в'їзду в зону митного контролю.

Особливо напруженою ситуація стає у перший день після вихідних. А 28 серпня, після відзначення Дня Незалежності України, назбиралося аж 133 таких вантажівок. Вони простоювали там від 23 серпня, чекали надходження необхідної інформації від декларантів, і зрозуміло, що заважали сумлінним суб'єктам ЗЕД оперативно здійснити митні формальності.

Тому Волинська миниця ДФС звертається до імпортерів та обслуговуючих митних брокерів з вимогою неухильного виконання ними норм ст.ст. 194 і 322 Митного Кодексу України.

Також начальник митниці Віктор Кривіцький підкреслив, що в разі подальшого ігнорування чи зволікання вищезазначених вимог Волинська митниця ДФС буде вимушена вдатись до непопулярних, але дієвих заходів: товари та транспортні засоби комерційного призначення будуть передаватися на склади митних органів відповідно або повертатися на територію суміжної держави.

Надрукувати
мітки:
коментарів