Канада почала відмовляти українцям у візах

Вівторок, 05 вересня 2017, 19:33

Безвізовий режим із Європейським Союзом має підштовхнути владу Канади до перегляду ситуації з великою кількістю відмов українцям.

Про це в інтерв'ю Цензор.НЕТ розповів Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді Андрій Шевченко.

"Ми зараз маємо катастрофічно великий відсоток відмов українцям в канадських візах. Критично великий відсоток відмов. Якщо торік кількість відмов зменшилась і дійшла до 24 % відсотків, то цього року в першому кварталі ми мали 34 % відмов українцям у канадських візах", – повідомив він.

Говорячи про причини такої ситуації, Шевченко зазначив: "Мені здається, що ми є свідками трошки застарілої оцінки українців і міграційних ризиків, пов'язаних з Україною. І мені здається, що безвізовий режим з Європейським Союзом повинен підштовхнути наших канадських друзів до того, щоб переосмислити цю історію. Україна зараз не входить в число країн з найвищими міграційними ризиками. (...) Приклад Європейського Союзу показує, що насправді ми готові до дуже зрілих безвізових відносин із західним світом".

Також він розповів, що, попри великий відсоток відмов, все-таки вдалося досягти і позитивних зрушень: "По-перше, Канада суттєво скоротила час на розгляд візових документів. Зараз середній час розгляду візових документів у канадському посольстві коливається на відмітці 5-6 робочих днів. Можливо, до 7 робочих днів. Це набагато кращий показник, ніж у більшості країн, де Канада видає візи. По-друге, Канада зараз видає візи, як правило, на повний термін дії паспорту. Якщо ви подаєте новий паспорт, і у вас є хороші документи, у вас є хороші шанси отримати візу на весь термін дії паспорта. (...) Але глобально, мені здається, ми все-таки повинні сісти, подивитися один одному в очі; зрозуміти, над чим треба працювати. І заявити, що нашою дальньою ціллю є зробити так, щоб громадяни наших двох країн могли їздити вільно один до одного".