Поділитись:

Нацбанк створить робочу групу для визначення правового статусу Bitcoin

Понеділок, 04 вересня 2017, 17:31

Рада з фінансової стабільності при Нацбанку України вважає за необхідне якнайшвидше визначити правовий статус Bitcoin й інших криптовалют в Україні, а також регулювання та оподаткування операцій з ним.

Про це йдеться на сайті регулятора.

Під час обговорення, учасники відзначили важливість IT-індустрії для розвитку української економіки. Держава зацікавлена в подальшому розвитку цього сектору та створенні сприятливих умов для стимулювання інновацій, тому члени Ради домовилися знайти оптимальне рішення та спільну позицію регуляторів фінансового ринку щодо криптовалют.

Члени РФС відзначили різноманітність підходів до визначення статусу криптовалют і регуляторних підходів у різних країнах світу. Так, в Євросоюзі Bitcoin не має юридичного статусу валюти або грошей, але приймається фізичними та юридичними особами як засіб обміну та може бути переданий, збережений або проданий в електронному вигляді.

За результатами дискусії, учасники РФС вирішили, що необхідно провести більш ґрунтовний аналіз правового статусу Bitcoin й інших криптовалют в Україні та світі. Результати аналізу буде покладено в основу для подальших напрацювань у нормативно-правовій площині. Для цього буде створено робочу групу. До обговорення планується залучити не лише представників регуляторів фінансового ринку, а й експертів.

Надрукувати
мітки:
коментарів