Поділитись:

"Захід-2017": війна та Волинь

Неділя, 03 вересня 2017, 07:40

Одним із ймовірних сценаріїв вторгнення (якщо воно буде) під виглядом військових навчань "Захід-2017" є прорив ударної групи військ РФ з півночі України в напрямках Ковель – Луцьк – Рівне, Сарни – Рівне, Овруч – Коростень – Житомир, Коростень – Новоград-Волинський, Овруч – Малин.

Цими словами, видання Цензор.нет сколихнуло чимало волинян. Не так багато з нас чули про те, що армія Російської Федерації опиниться в безпосередній близькості до півнчіних кордонів України.

Читайте також: ЗАХІД-2017": ЧИ ГОТОВА ВОЛИНЬ ДО СЦЕНАРІЮ РОСІЙСЬКОГО ВТОРГНЕННЯ

Ми звикли до військових дій на Сході України та спокійно живемо собі тут, за тисячу кілометрів від вибухів та пострілів. Тепер все по-іншому: загроза реальна як ніколи? і небезпека зовсім не надумана.

За офіційними даними, у навчаннях візьмуть участь до 13 тисяч військовослужбовців. Однак, за даними РНБО України, цифри значно більші: 230-240 тис. осіб, понад 10 тис. одиниць бойової техніки, близько 100 літальних апаратів та близько 40 кораблів/підводних човнів різного класу. Секретар РНБО України Олександр Турчинов додав, що під виглядом таких стратегічних командно-штабних навчань у Білорусі Російська Федерація може створити ударні угруповання військ для переходу державного кордону та військового вторгнення в Україну

Чи готові ми до сценарію вторгнення? Не знаю. Проте, переконаний, що давати відсіч є кому. Наші хлопці не спали й почали підготовку до ймовірного нападу Росії давно.

Загони територіальної оборони Волинського обласного військового комісаріату неодноразово збиралися для проходження навчання. Чимало чоловіків, які відвоювали на Донбасі та волиняни, які там ніколи не були, навчалися під керівництвом громадського формування "БУГ". Буря, Терек, Таксист, Русік, Сява, Олександр Харківський та нші воїни серйозно "проапгрейдили" добровольців, навчивши чи удосконаливши їхні навички ведення бою, мінування, рятування життя та іншого, що стає реальністю на війні. І це додає впевненості! особливо, коли знаєш ще багато інших мужніх ветеранів, які готові покласти життя за свою країну.

"Дуже надіюся, що всі здобуті навички, вам не згодяться. Але якщо доведеться, то вірю, що поряд побачу ваші обличчя і ми разом боротимемося за нашу "Батьківщину", – говорив тоді один з інструкторів Олександр Кралюк.

Читайте також: ПОСТРІЛИ ТА ВИБУХИ У ВОЛИНСЬКОМУ ЛІСІ (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні ці слова набирають нового потужного сенсу і ми повинні приготуватися боронити наші землі, якщо доведеться!

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

 

Надрукувати
мітки:
коментарів