Поділитись:

Подарунки вчителям. Якими мають бути доречні презенти?

Четвер, 31 серпня 2017, 07:40
Подарунки вчителям. Якими мають бути доречні презенти?

Нещодавно наштовхнулася на гілку обговорення у Facebook. Сперечалися про те, що потрібно дарувати вчителю або вихователю у день народження. Я почала питати в своїх знайомих, чи дарують вони щось вчителям, і виявилося, що це звичайна практика, коли група чи клас дарують якийсь презент. При цьому одна справа, коли мова йде про креативне вітання або коробку цукерок з квітами чи дрібничку. А інша – коли на кону серйозні подарунки. Наприклад, побутова техніка чи ювелірні прикраси. І це лише у день народження, а ще ж є День знань, поки що 8 березня та інші приємності.

З однієї сторони батьки розуміють, що від учителя залежить, чим і як займатиметься їхня дитина щонайменше 20 годин в тиждень. Тому намагаються вибудувати гарні стосунки з педагогами, бути ввічливими та щедрими. Більше того, переконана, ініціатива дарувати подарунки у більшості випадків йде від батьків.

Втім, медаль має дві сторони. По-перше, до гарного швидко звикають. По-друге, навряд дорогий подарунок покращить роботу вчителя, а, отже, рівень навчання дитини. Зрештою, подарунок може поставити у незручне становище самого вчителя.

Уявіть, сьогодні голова батьківського комітету мама X дарує вчительці Y золоту підвіску, а другого дня син мами C заслуговує на двійку. Чи легко буде вчительці Y виконати свою роботу? Складнощів не оминути.

По-третє, діти таких батьків навчаються негарним звичками, які призводять до 131 місця України у рейтингу корупції, що є дуже поганим показником.

Батьки розповідають, що і хотіли би змінити підходи до подарунків учителям, втім наштовхуються на незгоду інших батьків. Як бути у такій ситуації?

Потрібно шукати компроміс. Для батьків найкращим подарунком є емоції та зусилля, які доклала дитина для привітання. Нехай намальований зайчик буде страшним, але картина буде щирою. Подібно й у цій ситуації. Можна підійти творчо до подарунка і заспівати пісню, вигадати вірш для привітання чи записати відео з побажаннями від дітей. Час мине і техніка зламається, а добрі та щирі слова залишаться.

На підтвердження сказаного зайшла в Pinterest із запитом teacher gifts. Усі видані результати - це речі, які потребують мінімум фінансових затрат, а лише трішки часу та творчості.

«Дякуємо. Ми любимо вас»«Дякуємо. Ми любимо вас»

«Дякую вам за те, що допомагаєте мені квітнути»«Дякую вам за те, що допомагаєте мені квітнути»

Такий подарунок вчитель не забудеТакий подарунок вчитель не забуде

«Потрібне велике серце, аби навчати маленькі вітри» «Потрібне велике серце, аби навчати маленькі вітри»

Швидка допомога для вчителяШвидка допомога для вчителя

І ось щасливе обличчя вчительки) І ось щасливе обличчя вчительки)

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів