Поділитись:

Військовослужбовцям змінили порядок нарахування грошового забезпечення

Середа, 30 серпня 2017, 14:33
Військовослужбовцям змінили порядок нарахування грошового забезпечення

Кабінет Міністрів України за пропозицією Міністерства оборони України змінив порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям.

Відповідне рішення ухвалене під час засідання Уряду 30 серпня, – повідомляє "Урядовий портал".

Міністр оборони України Степан Полторак відзначив, що йдеться про нову філософію забезпечення військовослужбовця та відновлення соціального захисту й справедливості.

"Порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовців не змінювався за часів Радянського Союзу. В основу грошового утримання входили оклади за військовим званням та посадою. Те, що пропонується сьогодні, значно підвищить захист та соціальну справедливість. Ми відходимо від того, як було, коли 10-15 % забезпечення – це те, що йде на пенсію, а далі – 17 надбавок, які є непрозорими та неефективними", – сказав Міністр.

"Зараз відбувається формування проекту бюджету на 2018 рік. Ми працюємо з Президентом, РНБО, з точки зору формування необхідних ресурсів для підтримки обороноздатності", – зазначив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він також торкнувся ще одного питання – пенсій військовослужбовців, які є несправедливими.

"Одразу після ухвалення загальної пенсійної реформи, наступний крок – нове законодавство по забезпеченню пенсій військовослужбовцям", – підкреслив Володимир Гройсман.

Надрукувати
мітки:
коментарів