Депутат Луцькради просив не давати землю забудовнику

Середа, 30 серпня 2017, 11:00

Депутат Луцькради Микола Федік запропонував зняти питання щодо надання земельної ділянки для забудовника "ХК "Єврохолдинг", поки він не підпише меморандум про те, що дійсно передасть 6 % житлової площі Луцькій міській раді.

Депутат Микола Федік запропонував зняти питання з порядку денного на доопрацювання щодо надання ТзОВ "ХК "ЄВРОХОЛДІНГ" дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування багатоквартирних будинків із вбудовано-прибудованими приміщеннями на вул. Рівненській, 4. Цю пропозицію він озвучив 30 серпня під час засідання сесії Луцькради.

Депутат наголосив, що цю землю можна використати раціональніше: наприклад, віддати учасникам АТО.

Депутат Ігор Поліщук сказав, що були перемовини із забудовником, який обіцяв передати 6 % житлових площ Луцькій міській раді.

Депутат Павло Данильчук підтримав позицію Федіка, наголосивши на тому, що говорити і обіцяти можна багато.

"Поки не прийде представник забудовника і не підпише меморандум про передачу квартир, то тоді можна погоджувати їм цю землю. А поки що підтримую Федіка –зняти це питання, яке вносилось поспіхом через "земельну" комісію", – сказав Павло Данильчук.

Депутат з фракції "Батьківщина" Андрій Козюра зазначив, що ця земельна ділянка не є вільною. Адже там вже є фундамент, а своїм колегам запропонував почитати Земельний кодекс України.

Депутат та голова "земельної" комісії Євгеній Ткачук сказав, що там дійсно є зареєстрований фундамент і тривають перемовини із забудовниками.

"Були перемовини із забудовником, буде видано вже дві квартири, і 6 % житла забудовник гарантійним листом зобов'язується передати до міської ради", – сказав Євгеній Ткачук.

Втім пропозицію про виключення питання "Єврохолдінгу" з порядку денного депутати не підтримали.