Поділитись:

На Волині зменшилася кількість крадіжок

Середа, 30 серпня 2017, 09:09
На Волині зменшилася кількість крадіжок

З початку року в області зменшилося загальне число вчинених злочинів (обліковано 7 354 кримінальних правопорушень проти 8 547 у 2016 році, динаміка спаду становить 14 %).

Про це повідомив прокурор Волині Максим Киричук, – інформує прес-служба відомства.

Зменшилася кількість особливо тяжких, злочинів проти життя та здоров'я особи, умисних тяжких тілесних ушкоджень, проти безпеки руху та експлуатації транспорту, у сфері охорони довкілля, вчинених у стані алкогольного сп'яніння та в групі, у підлітковому середовищі.

Уперше за останні декілька років меншою є кількість облікованих злочинів проти власності (5 789 проти 4 883 або на 15,7 %), зокрема крадіжок, розбійних нападів, шахрайств. Знешкоджено діяльність трьох організованих злочинних груп, зокрема однієї у сфері оподаткування. До суду скеровано обвинувальні акти щодо п'яти злочинних угрупувань.

Активізовано роботу правоохоронних органів області у сфері протидії незаконному обігу наркотиків. Посилено протидію корупційним проявам. Скеровано до суду 47 обвинувальних актів про вчинені 52 особами корупційні злочини. В отриманні неправомірної вигоди викрито професійного суддю, голову районної державної адміністрації. Активізовано протидію незаконному обігу підакцизних товарів, яких вилучено на суму майже 20 млн грн., що вдвічі перевищує показник 2016 року.

Координаційними та наглядовими зусиллями прокурорів вдалось підвищити рівень розкриття злочинів з 29,3 % у 2016 році до 41,4 % у поточному.

Водночас, ужиті скоординовані заходи не вирішили усіх нагальних проблем у боротьбі зі злочинністю в регіоні. Відбувся ріст умисних вбивств, вимагань та злочинів проти громадської безпеки, рецидивної злочинності. Почастішали випадки незаконного застосування зброї та вибухових пристроїв. Не вдалось мінімізувати проблеми вуличної злочинності, насамперед в обласному центрі. Організація роботи підрозділів патрульної поліції в частині оперативного переслідування та затримання злочинців потребує подальшого удосконалення. Помітно знизилась ефективність правоохоронної діяльності у сфері охорони довкілля, насамперед у лісовій галузі та незаконного видобутку корисних копалин, у тому числі бурштину, їх протиправного вивозу за кордон. Гострим для регіону залишається питання викриття та розслідування корупційних злочинів.

Таким чином, проблемні питання боротьби зі злочинністю, її організованими формами, корупцією, превентивної діяльності потребують комплексного вирішення усіма правоохоронними органами.

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
22 квітня 2024
18 квітня 2024
16 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
29 березня 2024
26 березня 2024