Поділитись:

21% атовців не оформили угоди на землю

Понеділок, 28 серпня 2017, 14:34
21% атовців не оформили угоди на землю

334 учасники АТО, що становлять 21 % від загальної кількості наданих дозволів на землю, не уклали договори на розробку проектних документацій.

Про це під оперативної наради голови Волинської облдержадміністрації 28 серпня повідомив перший заступник начальника головного управління Держгеокадастру в області Анатолій Поляков.

Це дозволи, які надавали із 2014 року. Натомість максимальний термін на виконання робіт із землеустрою становить до шести місяців.

Тож держгеокадастр області надішле у райони список учасників АТО, які протягом необхідного терміну не оформили юридично документи.

"Якщо 6 місяців було відведено для оформлення документів, а за три роки документи не оформлені, то ця земельна ділянка учаснику АТО не потрібна. Я не виключаю варіант, що ми поставимо більш жорсткіше питання: як використовується ця земельна ділянка, проведемо вибірковий аналіз, що робиться на цих земельних ділянках. Чи не проходить там освоєння земельних ділянок без правоустановчих документів, що є грубим порушенням чинного законодавства", – зазначив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Загалом учасникам АТО та членам сімей загиблих військовослужбовців Волині надано 3774 дозволи на розроблення документації землеустрою для оформлення її у власність. 2293 проекти вже затверджено, 1692 гектари вже передано у власність. Це ділянки для індивідуального дачного будівництва, ведення сільського господарства та садівництва, що були у державній власності.

Надрукувати
мітки:
коментарів