Поділитись:

Сім'ї полеглих бійців просять створити в Луцьку парк пам'яті

Понеділок, 28 серпня 2017, 08:59
Сім'ї полеглих бійців просять створити в Луцьку парк пам'яті

Дружини та матері загиблих бійців АТО звертаються до лучан з проханням підтримати та сприяти у створенні парку на честь Героїв.

Про це у Facebook написала Наталія Іщук.

Зокрема йдеться про розширення і зміну статусу скверу Героїв Небесної Сотні, що поблизу РАЦСу.

"Заради пам'яті загиблих у військових діях на Сході України, 13 травня 2017 року за ініціативи волонтерського руху "Меценати для солдата" та "Фабрика Святого Миколая" поруч зі сквером Героїв Майдану із західної сторони було висаджено 70 дерев з метою створення скверу Героїв Небесного Легіону, який наразі не має аналогів в Україні. Ці кленові саджанці символізують коріння роду, продовження якого багато бійців не мали, оскільки не були одружені та не мали власних дітей (таких налічується близько 45 по нашій області)", – йдеться у повідомленні.

До Дня Захисника України (14 жовтня) задля вшанування кожного бійця планують висадити ще більшу частину тих дерев. Однак незасаджена територія не є настільки великою, а більш-менш вільна ділянка є зоною для вигулу собак. Тому на засіданні ініціативної групи із представниками влади м. Луцьк ухвалили рішення продовжити висадку кленів вглиб території скверу поміж уже дорослими деревами. Таким чином, обидва сквери будуть об'єднані в один великий парк.

"Ми запропонували змінити назву на "Парк Героїв Майдану та Небесного Легіону" і затвердити це офіційними документами, а владі – посприяти у виготовленні інформаційних стендів та назви місця зупинки громадського транспорту. Внесок у історію збереження цілісності кордонів української держави і загиблих майданівців і військовослужбовців є неоціненний. Для їх родин, для жителів міста та України в цілому парк стане пам'яткою неоголошеній війні, як приклад великого патріотизму та жертовності заради Батьківщини, а таке об'єднання буде досить символічним і ще більше приверне увагу громадськості до подій на Сході України. Бо ж ці чоловіки віддали своє життя за одну ідею. Тому, як і в новітній історії, яка пишеться кров'ю наших співвітчизників, так і у цьому пам'ятному місці Герої сьогодення повинні бути поруч", – сказано у дописі.

Сім'ї полеглих бійців звертаються до всіх волинян, а передусім до мешканців обласного центру, з проханням допомогти реалізувати таку ініціативу.

"Будемо вдячні кожному, хто підтримає ідею з перейменування скверу на парк і додатком у назві про полеглих бійців, котрих ми зі щемом у грудях називаємо "Небесним Легіоном". Щиро віримо, що у Луцьку багато свідомих громадян, що не забувають про найвищу жертву наших захисників, і готові спільно з нами, сім'ями, що втратили у цій війні найдорожчих людей, творити сучасну історію української держави", – закликають вони.

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 квітня 2024
28 квітня 2024
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02