У приміщення санаторію "Турія" навчатимуться ліцеїсти

Вівторок, 22 серпня 2017, 16:56

Взимку 2017 року обласна рада ухвалила рішення про ліквідацію комунального санаторію "Турія".

Попередньо майно оздоровниці передали на баланс Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Небесної Сотні, – інформує прес-служба Волинської обласної ради.

Цьогоріч навчальний заклад провів додатковий набір студентів. На базі колишнього санаторію навчатиметься 260 учнів. Зауважимо, що наразі в обласному центрі в ліцеї навчається 540 дітей.

На облаштування корпусів колишнього санаторію для ліцею, організацію навчання та інші потреби потрібно понад 5 млн грн з обласного бюджету.

На засіданні "бюджетної" комісії облради проголосували виділення 3 млн 321 тис. 803 грн для ліцею в межах загального обсягу видатків, затверджених в обласному бюджеті розпоряднику коштів, обласному управлінню освіти, науки та молоді ОДА. Це не додаткові кошти, а зекономлені.

Разом з тим, щоб закрити всі питання, пов'язані з облаштуванням "Турії" для потреб навчанняя ліцеїстів, потрібно знайти в обласній казні ще 1 млн 700 тис. грн. Ці кошти виділятимуться на сесії під час внесення змін до обласного бюджету.

Питання щодо фінансування ліцею підтримали всі члени бюджетної комісії, присутні на засіданні.