Поділитись:

"Волиньгаз" хоче відключити ДКП "Луцьктепло" за борги

Вівторок, 16 лютого 2016, 16:56
«Волиньгаз» хоче відключити ДКП «Луцьктепло» за борги

ПАТ "Волиньгаз" найближчим часом може відключити ДКП "Луцьктепло" від газопостачання через борг 22 мільйони гривень.

Як розповів під час засідання антикризового енергетичного штабу повідомив заступник голови правління ПАТ "Волиньгаз" Андрій Карпомиз, за січень 2016 року "Луцьктепло" має сплатити 22 мільйони гривень, натомість перерахувало на рахунок лише 100 тисяч гривень, - пише Волинське Агентство Розслідувань.

"Волиньгаз" надає послуги транспортування газу, проте не отримало оплати за січень, а невдовзі вже треба буде перераховувати кошти за лютий. "Я дам вказівку про зупинку цього підприємства, і якщо "Луцьктепло" не прийме ніякі міри, то ми припинимо роботу підприємства", ‒ сказав Карпомиз.

Нагадаємо, нещодавно "Волиньгаз" почав опломбовувати котли "Луцьктепла" через заборгованість перед "Нафтогазом України".

Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев нагадав, що у "Луцьктепла" немає коштів, бо всі отримані гроші перераховують НАК "Нафтогазу". За його словами, завтра Луцький міський голова Микола Романюк поїде в Київ, щоб вирішувати ці питання.

Яковлев додав, що немає коштів, які можна виділити на закриття цього питання. Він зазначив, що 22 мільйони – це з авансом, а заборгованість за використані носії становить 12,5 мільйона.

Яковлев також повідомив, що з бюджету "перекинуть 3 мільйони гривень. За його словами, це ситуацію не врятує, але поки більше коштів немає, бо значні кошти недавно перерахували за електроенергію, які заборгували котельні на Карбишева, щоб не сталося відключення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ЛУЦЬКТЕПЛО" МОЖЕ СТАТИ БАНКРУТОМ?

Водночас Карпомиз заявив, що таким чином "Волиньгаз" "ставлять на коліна", бо ніхто не хоче входити у ситуацію підприємства, натомість всі просять увійти в ситуацію "Луцьктепла".

Надрукувати
мітки:
коментарів