Поділитись:

Голова Волинської ОДА пропонує створити обласний дорожній фонд

Вівторок, 16 лютого 2016, 16:17
Голова Волинської ОДА пропонує створити обласний дорожній фонд

Минулого року на потреби дорожнього господарства області з усіх джерел фінансування надійшло 126,6 мільйонів гривень. 263 тис. грн від цієї суми становили видатки спеціального фонду обласного бюджету, спрямовані на виготовлення проектно-кошторисної документації, необхідної аби здійснити поточний ремонт автодороги державного значення Н-17 Львів-Радехів-Луцьк.

Левову частку всіх надходжень, а саме 90,5 млн грн, спрямували на ремонти автомобільних доріг загального користування. Решту ж – на погашення кредиторської заборгованості, - поінформували у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Найбільша ж біда дорожників – недостатнє фінансування. Аналізуючи роботу у 2015-му, начальник Служби автомобільних доріг в області Анатолій Посполітак зауважив: завдяки втручанню в ситуацію керівництва області рахунки волинського дорожнього відомства таки було розблоковано. На даний час сума заборгованості перед підрядниками складає трохи менше 1,5 млн грн.

У 2016 році для потреб Служби автомобільних доріг у Волинській області передбачено виділити 58 млн грн із Державного бюджету для поточного утримання доріг, 108 млн грн кредитних коштів – на проведення реконструкції та ремонтів автошляхів, а також 138,5 млн грн із загального фонду Державного бюджету для виконання робіт із експлуатаційного утримання доріг загального користування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА РЕМОНТ ВОЛИНСЬКИХ ДОРІГ ПОТРІБНО ВИТРАТИТИ МАЙЖЕ РІЧНИЙ БЮДЖЕТ

Окрім цього, Волинь – у так званому дорожньому експерименті. Йдеться про фінансове забезпечення реконструкції та проведення поточного ремонту автодоріг загального користування державного значення у чотирьох областях України – Волинській, Львівській, Одеській та Чернівецькій – залучивши 50% коштів, отриманих від перевиконання митних платежів. Частину тендерних процедур на Волині уже проведено. Відтак, після оголошення наприкінці тижня результатів, організації-переможці нарешті зможуть розпочати ремонтні роботи на дорозі Львів-Радехів-Луцьк.

Через проблеми з фінансуванням дорожнього господарства області, голова обласної державної адміністрації наголосив: є потреба створити обласний дорожній фонд й, звісно, забезпечити його прозору роботу. В такий спосіб вдасться закумулювати фінансовий ресурс для потреб дорожньої галузі регіону із залученням коштів бюджетів усіх рівнів.

До речі, вже є певні напрацювання щодо забезпечення діяльності такого фонду, зокрема нині розробляється необхідна документація. До кінця лютого цей процес мають завершити остаточно. В подальшому ж працюватимуть із бізнес-структурами та неурядовими організаціями, аби наповнити фонд й, відповідно, ремонтувати волинські шляхи.

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
11 квітня 2024
05 квітня 2024
22 лютого 2024
15 січня 2024
08 січня 2024
07 грудня 2023
06 грудня 2023
29 листопада 2023
02 листопада 2023
19:30