Поділитись:

Скільки Волинь заробила на горілці та цигарках у 2017 році

Субота, 19 серпня 2017, 12:30
Скільки Волинь заробила на горілці та цигарках у 2017 році

Роздрібний акциз додав громадам Волині понад 83 мільйони гривень надходжень

Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Від реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів за підсумками семи місяців 2017 року суб'єкти підприємництва перерахували до місцевих бюджетів Волині 83,1 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції, - інформує управління моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Волинській області.

Відповідно до обсягів реалізованої підакцизної продукції вагомі частки надходжень отримали всі територіальні громади, в межах яких представники підприємництва реалізують алкогольні напої і тютюнові вироби згідно вимог закону.

"Аналітика свідчить, що найбільші суми надходжень сплачено на території тих громад, де органи місцевої влади в межах повноважень контролюють, щоб реалізації підакцизної продукції здійснювалася винятково з дотриманням вимог законодавства. Зі свого боку, фахівці ДФС здійснюють постійний моніторинг ситуації на ринку підакцизу, в ході фактичних перевірок фіксують порушення та, за наявності підстав, вилучають сумнівний алкоголь і тютюн", - наголосила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як підкреслила керівник волинських фіскалів, враховуючи особливо пильну увагу громадськості та представників ЗМІ до ринку підакцизу, протягом останніх тижнів на території волинського прикордоння спеціально створена робоча група з числа фахівців ГУ ДФС у Волинській області, досліджує дотримання законодавчих норм у сфері реалізації підакцизної продукції.

Як засвідчили фактичні перевірки в містах Устилуг, Володимир-Волинський та на території Володимир-Волинського району підприємці, котрі реалізують алкогольні напої та тютюнові вироби, не завжди працюють у правовому полі. За допущені порушення їм нараховано понад 750 тисяч гривень штрафних санкцій.

В Головному управлінні ДФС у Волинській області наголошують: якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номерами телефонів у м. Луцьк (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області), або (0332) 724414 (управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Надрукувати
мітки:
коментарів