Дорогу з Луцька до Володимира ремонтують за новою технологією

Четвер, 17 серпня 2017, 12:49

На ремонт дороги, що з'єднує обласний центр із Володимиром-Волинським спрямують 700 мільйонів гривень.

100 млн грн із рахунку облдержадміністрації за виконані роботи вже перераховано підрядникам, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Дорогу від Луцька до Володимира-Волинського ремонтують за кошти, отримані від перевиконання індикативних показників митниці. А також за кошти обласного та місцевих бюджетів, залучені на умовах спів фінансування. Варто нагадати, що за таким же принципом у 2015-2017 роках ремонтували дорогу Луцьк-Львів.

зі сторінки директора департаменту інфраструктури та туризму ОДА Івана Мирки

Голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зазначив, що багато очікує від місцевої влади.

"За вами благоустрій територій. Зупинки – лише за узгодженням із дорожниками та департаментом інфраструктури. Ніякої самодіяльності. Освітлення. Замінити дорожні знаки. Поставити туристичні вказівники", – наголосив Гунчик.

зі сторінки директора департаменту інфраструктури та туризму ОДА Івана Мирки

Зачепили й питання безпеки. При чому – у двох аспектах. Перший – поліція та місцеве самоврядування вестимуть зокрема й роз'яснювальну роботу щодо безпеки руху, бо чимало сіл розташовані на трасі. Звісно, застосують і технічні заходи – освітлюватимуть переходи в темну пору доби. Другий – заплановано, що на дорозі працюватимуть чотири вагові комплекси, аби контролювати рух перевантаженого транспорту.

Наразі укладено 43 тонни асфальтобетону. Працюють за новою технологією, яку не використовували навіть на Луцьк-Львів. Там спершу укладали весь вирівнюючи шах, а потім уже верхній. Тут же працюють паралельно – технології дозволяють – і економлять час.

зі сторінки директора департаменту інфраструктури та туризму ОДА Івана Мирки

Ділянку від Володимира-Волинського до Устилуга ремонтуватимуть наступного року, залучивши грантові кошти. Цьогоріч же виготовляють необхідну документацію та проводять тендерні процедури.