Чому зрізали дерево біля істфаку в Луцьку (фото)

Середа, 16 серпня 2017, 11:01

Комунальники зрізали дерево на кільці між стадіоном "Авангард" та меморіалом "Вічна слава", бо воно несе загрозу водіям та пасажирам громадського транспорту.

Як пояснив начальник управління житлово-комунального господарства Луцької міськради Юрій Крась, роботи здійснили в рамках облаштування заїзного кільця, – пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Дерево зрізали вчора, 16-го серпня. Із цього приводу у соцмережах почали виникати дискусії, мовляв, чи були правові підстави для цього. Одні лучани бідкалися, що не можна зменшувати кількість зелених насаджень в місті й відтепер депутати за це повинні висадити в місті десяток дерев. Інші ж, будучи водіями, казали, що дерево давно варто було зрізати, бо "вилазило" на дорогу.



Ситуацію роз'яснив директор департаменту ЖКГ Луцькради Юрій Крась.

"Дійсно, там зрізали лише одне дерево, це була алича. На тому місці робиться заїзне кільце, у випадку чого, аби водій міг в ньому зупинитися. Дерево сильно розросталося й було розташоване в тій зоні, де кластиметься бруківка для заїзду. До того ж розташування дерева – несло небезпеку для водіїв. От ви уявіть, не дай Бог щось стається, водій робить заїзд на кільце, й за кілька сантиметрів від нього дерево, у випадку надзвичайної ситуації може відбутися зіткнення, а цього не можна допускати", – наголосив посадовець.