Поділитись:

Експерти прогнозують ріст долара восени

Понеділок, 14 серпня 2017, 20:34

З осені час дешевого долара закінчиться – він знову почне рости.

Таку думку висловив економіст Іван Нікітченко. Із його слів, вже в першій декаді вересня долар повернеться до позначки 26 грн/$, а до кінця вересня курс дійде до 26,1-26,2, – пише "Сегодня".

З ним згоден старший аналітик "Forex Сlub в Україні" Андрій Шевчишин, який дав більш жорсткий прогноз – 27,5 грн/$ до кінця вересня. На його думку, це пов'язано з пожвавленням ділової активності і зростанням попиту на валюту.

Спираючись на оцінки фінансистів, директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн дає прогноз за цінами на бензин: "Ніяких потрясінь не чекаємо, але якщо долар зміцниться, буде подорожчання. Долар – на гривню, і літр бензину – на гривню ". Відзначимо, зараз середня ціна літра А-95 становить 24,9 гривень за літр.

При цьому автомобільний газ вже дорожчає. Експерти пояснюють це його дефіцитом на ринку і прогнозують подальше зростання цін. Куюн говорить, що на останньому аукціоні вартість ресурсу перевалила за 20 тис. Грн / т в опті. А це означає, що в роздробі ціна буде 13-13,5 грн/л.

Надрукувати
мітки:
коментарів