Біткойн побив історичний рекорд

Неділя, 13 серпня 2017, 14:05

За один Bitcoin вперше пропонують понад 4 тис. доларів. На торгах Coinmarketcap курс Bitcoin сьогодні, 13 серпня, виріс до 4073,85 долара. Це збільшення майже на 12%.

В обігу в світі ґ 16,5 млн. Bitcoin. Капіталізація цієї криптовалюти дорівнює 67,2 млрд. Доларів, повідомляє видання "Коментарі".

Нагадаємо, що Bitcoin, створений в 2008 році програмістом або групою програмістів, відомих під ніком Сатоси Накамото, є однією з найпопулярніших альтернатив традиційним валютам. Він є програмним кодом, який не регулюється жодною країною або банківським наглядовим органом у світі. Не має єдиного емісійного центру. При цьому емісія цієї криптовалюти обмежена алгоритмічно: теоретично кожен власник потужного комп'ютера може "добути" біткойни шляхом використання обчислювальних потужностей, однак існує граничний обсяг загальної кількості грошей в обороті.

Багато країн відкрили свої ринки для криптовалюти, однак українська влада з обережністю підходить до цього питання. Зараз Bitcoin не має певного правового статусу в Україні. Про це заявив заступник голови НБУ Олег Чурій.

За його словами, визначення такого статусу в Україні ускладнюється відсутністю консолідованого підходу до класифікації Bitcoin і регулювання угод з ним у світі. У різних країнах Bitcoin класифікують по-різному - як віртуальну валюту, грошовий сурогат, нематеріальну цінність, віртуальний товар тощо.

"Зі свого боку Нацбанк України поки офіційно не підтримує жодне з наведених визначень. Для вироблення спільної позиції щодо правового статусу Bitcoin і його регулювання НБУ почав діалог з Мінфіном, ДФС, Державною службою фінансового моніторингу, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, а також Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг", - прокоментував заступник керівника центробанку.