Поділитись:

У Луцьку масово зносять гаражі: що думають містяни (фото)

Неділя, 13 серпня 2017, 20:00

Інспектори муніципальної варти активно демонтують гаражі, сараї та інші тимчасові споруди у місті Луцьку. Якісь встановлені незаконно, якісь псують естетичний вигляд – вирок один: демонтаж.

Як ставляться до цього лучани – чи насправді їм заважають ці гаражі і чи варто їх зносити у такій кількості, "Конкурент" запитав у самих містян.

Віктор:

Рано чи пізно воно має бути впорядковане все. Ці території. Але так огульно зносити, чи воно варто, чи ні? Там, де я живу, вже немає гаражів – знесені. Але взагалі треба організовувати якісь стоянки, щоб люди могли поставити свої авто нормально, зберігати нормально. Розумію, що це впливає на територію, псує вигляд будинку, особливо, коли все хаотично поставлено, але потрібно тоді альтернативу, мені здається.

Саша:

Мій вже знесли. Це потрібно робити. Вони псують естетичний вигляд міста.

Володимир Юрійович:

Якщо там не дозволено, то, звичайно, їх треба знести. Вони псують естетичний вигляд міста. На все повинен бути порядок.

Наталія:

А куди людям машини дівати? Вони заважають, але не у кожного є гроші завезти машину на стоянку поставити.

Ірина:

Це потрібно питати у власників, мені здається. Чи треба їм ці гаражі? Де їхні машини будуть стояти? Що стосується естетичного вигляду, то вони заважають.

Віктор:

Я проти. Мій гараж теж хочуть знести. Колись за СРСР давали ці гаражі. Люди будували собі гаражі, ніякі документи не вимагали. Зараз, щоб побудувати гараж, потрібно ветераном Великої Вітчизняної війни бути, щоб дали дозвіл на гараж. Так не дадуть простому громадянину дозвіл на гараж. Щоб поставити і орендувати землю, я взнавав, важко. Треба чи АТО пройти, чи хтось має інвалідність в сім'ї, а має машину. Мій гараж теж є в списку на знесення. Вже є рішення. Але в нас є більш нагальні питання, а вони займаються цим...

Люда:

Я вважаю, що непотрібно їх зносити. В мене машини нема, але, для прикладу, є сім'я пенсіонерів, вони мають якогось старенького "Жигуля". Йому цей гараж знесуть, поставлять в чорта на кулічках. В разі, якщо йому щось станеться, знімайся, бери таксі і їдь шукай свою машину? Я вважаю, що це не потрібно. Це наша влада не тим займається, біситься з жиру. Ось зараз що вони роблять? Найбільше, що потрібно, то вулиці зараз рівняти?! Такий бардак вже рік робиться! Є набагато гірші дороги в Луцьку. І оці гаражі – це таке саме. Є важливіші проблеми. Особисто мені ці гаражі не заважають. Згадайте своє дитинство: вони як стояли, так і стояли. Ніхто їх не поставив зараз – вони стоять 10 - 20 років, а то і більше. То чому вони почали заважати саме зараз? На мою думку, це хтось хоче побудувати гаражі і їх продавати. Тобто людям знести ці, щоб люди у них купували. "Купи в мене гараж або орендуй, бо я твої знесу". Хто має гроші на дорогу машину, той цим не запарюється. В основному в цих іржавих гаражах стоять машини пенсіонерів, малозабезпечених. Тому я вважаю, що їх не потрібно зносити. Я думаю, що їх позносять. Тому що в такій державі ми живем, де не про нас думають.

Надрукувати
мітки:
коментарів