Поділитись:

З фарбами, у костюмах та з домашніми улюбленцями: яким буде "Лучеськ-півмарафон"

Четвер, 10 серпня 2017, 11:30

9 та 10 вересня у Луцьку відбудуться аматорські змагання "Лучеськ-півмарафон". Дебютувало спортивне дійство минулого року, а у 2017 році його вирішили розтягнути на два дні. Вже зареєстровані учасники з Рівного, Києва, Тернополя, Хмельницького, Чернівців, Івано-Франківська, Львова та звісно Луцька. Оскільки спортивне свято приваблює бігунів із інших міст, його продовжують у часі.

Спортсменам пропонується подолати дистанцію у 5, 10 чи 21 кілометр. Участь платна, як і для більшості забігів в Україні, адже використовується чипова система, що дає змогу бігуну отримати інформацію про час подолання дистанції. Окрім цього кожному учаснику, який фінішує, вручать медаль, мультифункціональну пов'язку, передбачений безплатний вхід на фестиваль "М'яса та пива", що у ті ж дні відбудеться в Замку Любарта.

Вартість забігу до 15 серпня становить 200 гривень, а безпосередньо перед стартом підніметься до 300. Для учасників працюватимуть пункти з водою, усі бігуни повинні надати медичну довідку про придатність до участі в забігу.

Дистанція пролягає вулицями міста. Місце старту та фінішу – напроти головного корпусу Східноєвропейського університету імені Лесі Українки. Заплановані також безплатні дитячі старти на 100, 500 та 1000 метрів.

Очікується, що участь у "Лучеськ-півмарафоні" візьмуть до 1200 бігунів.

Безпосередньо змагання з бігу відбудуться 10 вересня, а напередодні, 9 вересня, будуть велоперегони крос-кантрі, змагання зі спортивного орієнтування та кольоровий забіг біля Замку Любарта, учасників якого посипатимуть спеціальними фарбами холі. Організатори запевняють, що вимиють після фарби площу, а учасники помитися зможуть у спеціально обладнаних душах. Участь у кольоровому забігу дозволили брати в костюмах та з домашніми улюбленцями.

Подібні аматорські забіги набувають все більшої популярності в Україні. Їх влаштовують костюмованими, нічними, у вишиванках. Участь в півмарафонах та марафонах беруть люди різного віку та статі. Долучаються до змагань політики, мери міст, професійні бігуни та ті, хто лише хоче себе випробувати.

Надрукувати
мітки:
коментарів