Поділитись:

На Волині фермер незаконно зайняв 25 гектарів землі

Середа, 09 серпня 2017, 16:44
На Волині фермер незаконно зайняв 25 гектарів землі

На Волині прокуратура в суді вимагатиме від фермерського господарства звільнити самовільно зайняті ділянки вартістю понад 9,5 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокурори з'ясували, що понад 25 га земель запасу сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів на території Старокошарівської сільської ради Ковельського району фермерське господарство обробляє без розроблення правовстановлюючих документів. Вартість земельної ділянки становить понад 9,5 млн грн.

Шкода, завдана державі в результаті незаконного використання земель, становить понад 34 тис. грн, і господарство її повністю відшкодувало, визнавши тим самим факт самовільного використання землі.

Проте припис державного інспектора з вимогою у 30-денний термін оформити право користування землею керівник господарства проігнорував, продовжуючи користуватися ділянкою.

Відтак його було притягнено до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки. Фермер сумлінно сплатив штраф у розмірі 680 грн, проте так і не вжив жодних заходів, аби узаконити користування землею.

У справу втрутилася прокуратура. Аби відновити порушені майнові інтереси держави, прокурори в суді вимагатимуть від фермерського господарства звільнити самовільно зайняту землю.

Надрукувати
мітки:
коментарів