Поділитись:

Українці стали частіше купувати житло у Польщі

Понеділок, 07 серпня 2017, 11:21

Нерухомість у Польщі все частіше купують українці, німці та італійці. Наздоганяють їх японці та мексиканці.

Про це повідомляє "Монітор Інфо", посилаючись на Rzeczpospolita.

Польща стає все більш привабливою для іноземців, особливо для громадян України. За повідомленнями "OTTO Work Force", у Польщі працюють більше 1,25 млн українців, плюс студенти та туристи.

"Мігранти мають величезний вплив на польський ринок нерухомості, – відзначає Агата Страдомська з польського відділення глобальної рієлторської мережі "RE/MAX". – Кількість клієнтів з України зростає з місяця в місяць. Найчастіше вони орендують квартири, часто далеко від центру".

Мігранти не тільки орендують, але й купують.

"Майже 22 % квартир, куплених іноземцями в Польщі минулого року, придбали громадяни України. Найчастіше вони шукають квартири нижчого стандарту, до яких можна швидко в'їхати, – каже Страдомська. – Для клієнтів із закордону важливий проїзд на роботу або до навчального закладу".

"Статистика та прогнози вказують на те, що українці долучаються до розвитку польської економіки, а ринок нерухомості є одним із найбільших вигодонабувачів цієї тенденції", – підкреслює експертка "RE/MAX Polska".

За даними Міністерства внутрішніх справ і адміністрації, у 2016 р. українці купили в Польщі більше 60,8 тис. м кв. нерухомості. Припускаючи, що квартири мали площу в середньому 50 м кв., громадяни України стали власниками близько 1,2 тис. польських квартир.

Протягом цього часу німці купили у Польщі 40,2 тис. м кв. квартир (приблизно 804 приміщень середньою площею 50 м кв.), а італійці – 10,4 тис. м кв. (тобто 208 у середньому 50-метрових квартир).

На іноземців на польському ринку звертає увагу також Ярослав Скочень, експерт "Emmerson Realty".

"Частина із них планує лишитися у Польщі. Тут лідирують громадяни України. Все більше нерухомості купують у Польщі також в'єтнамці, росіяни, італійці. Найчастіше вони обирають околиці великих міст: Варшави, Вроцлава, Кракова, Гданська. Йдеться про місця, де найпростіше знайти роботу або відкрити власний бізнес", – пояснив він.

Скочень додав, що до Польщі починають переїжджати з Італії польсько-італійські подружжя.

"Причиною є поглиблення кризи", – говорить експерт "Emmerson Realty".

Надрукувати
мітки:
коментарів