Поділитись:

"Луцьктепло" встановить нові тарифи на комунальні послуги

Субота, 05 серпня 2017, 13:31
«Луцьктепло» встановить нові тарифи на комунальні послуги

У серпні всі права на регулювання тарифу за комунпослуги від ДКП "Луцьктепло" передають Луцькій міській раді.

Про це йшлося під час зборів трудового колективу на підприємстві 4-го серпня, – повідомляє ІА "Волинські новини".

Зі слів директор підприємства Валентини Малютіної, це рішення позитивне, бо тариф формуватиметься прозоро й на місці, а не з чиновницьких кабінетів у Києві.

Як пояснила директор підприємства, зміни починають діяти у зв'язку із затвердженням нових умов ліцензування, які прийняла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

"Тарифи на рівні нацкомісії затверджують лише тоді, коли дотримано два пункти: установи мають виробництво понад 170 тисяч гігакалорій теплоенергії на рік і оснащення приладами обліку будинків сягає більше 70 %. Хоча наше виробництво в рік приблизно 500 тисяч гігакалорій, але за другим критерієм ми випадаємо. Відповідно, нас передали на місцевий рівень регулювання. Загалом, зміни ліцензійних умов прийняли ще в березні, опубліковані вони в травні, а крайня дата до завершення оснащення – перше серпня. Як результат, тариф на послуги нам буде встановлювати не національна комісія, а міська влада", – розповіла Валентина Малютіна.

Директор ДКП "Луцьктепло" вважає, що це дасть чимало переваг. Для прикладу, всі чітко знатимуть, із чого сформований тариф і на що йдуть кошти, адже раніше на затверджені Києвом суми ні лучани, ні комунальники не мали жодного впливу. Однак цьому процесу будуть передувати громадські слухання, щоб формування нового тарифу було виправданим, прозорим і городяни самі включилися в цей процес.

"Мабуть, засмучу багатьох, сказавши те, що різкого зниження цін не буде, адже на вартість газу і електрики місто не впливає, а це є одними із головних тарифоутворюючих чинників. Втім я впевнена, що міська влада й не піде на значне підвищення нинішнього тарифу", – зауважила директор ДКП "Луцьктепло".

Надрукувати
мітки:
коментарів