На Волині викрили канал незаконного ввезення імпортного одягу

Субота, 05 серпня 2017, 13:00

В рамках операції "Рубіж-2017" на Волині викрили канал незаконного переміщення імпортного одягу.

Про це повідомляє оперативне управління ГУ ДФС у Волинській області.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки в офісних складських та виробничих приміщеннях в одного з імпортерів Луцька, що використовувалися для зберігання та виготовлення продукції відомих європейських брендів.

Як з'ясувалось, сировина для виготовлення продукції та частина імпортного товару переміщувалися в Україну через пункти пропуску Волинської митниці ДФС з використанням традиційної схеми подрібнення партій товару задля мінімізації сплати митних платежів.

Разом з тим з метою мінімізації сплати податків на внутрішньому ринку реалізація зазначених матеріальних цінностей проводилася через підконтрольних суб'єктів господарської діяльності, зареєстрованих як на території Волинської області, так і на території інших регіонів.

Правоохоронці під час обшуків виявили та вилучили печатки підприємства, комп'ютерну техніку, чорнову бухгалтерію та документи, пов'язані з можливою незаконною реалізацією імпортованих товарів, значну кількість етикеток торгівельних марок країн ЄС, якими маркувалася власна вироблена продукція, а також імпортовані товари в асортименті орієнтовною вартістю понад 7 млн грн.

На даний час вирішується питання накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності. Триває досудове розслідування.