Поділитись:

На Волині створять об’єднання, які опікуватимуться сільськими ресурсами

Понеділок, 15 лютого 2016, 11:47
На Волині  створять об’єднання, які опікуватимуться сільськими ресурсами

На Волині реалізовуватимуть голландську програму європейського партнерства MATRA, мета якої – створення громадських платформ, які будуть опікуватися сільськими територіями та ресурсами, займатися їх розбудовою.

З одного боку, громади вчитимуться розробляти місцеві плани розвитку сільських територій та здійснювати моніторинг розробок, які необхідні для реалізації цих планів. Про це інформує офіційний сайт Волинської ОДА.

"З іншого боку, лідери громадських платформ, об'єднавшись у Національну мережу, матимуть змогу започаткувати при комітеті Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин постійний діалог між громадами, державними установами, Верховною Радою та іншими зацікавленими сторонами на національному рівні", – зазначають на сайті.

У рамках проекту відбудеться ряд семінарів та круглих столів на місцевому та національному рівні, тренінгів для лідерів громадських платформ та навчальних візитів до Нідерландів.

Протягом січня-лютого 2016 року "здійснюється вибір територій та офіційне утворення громадських платформ у регіонах-учасниках пілотного проекту. По тому – підписання Меморандуму про співпрацю та підготовка 5 бізнес-пропозицій від кожної з областей", – йдеться у повідомленні.

23 березня 2016 року в Києві відбудеться семінар для лідерів громадських платформ, під час якого оголосять про вибір двох найбільш перспективних бізнес-проектів із кожного регіону.

Довідково:

Проект голландської програми європейського партнерства MATRA "Розвиток потужності громад для участі у впровадженні та здійсненні контролю процесу реформ у сільському господарстві, управлінні земельними ресурсами та розвитку сільських територій" реалізується в Україні за підтримки уряду Нідерландів

У проекті беруть участь чотири регіони України, зокрема Київська, Львівська, Полтавська та Волинська області.

Надрукувати
мітки:
коментарів