Поділитись:

У МОЗ знову заговорили про три госпітальні округи на Волині

П'ятниця, 04 серпня 2017, 16:16

В МОЗ знову проігнорували позицію Волиньради щодо кількості госпітальних округів.

Про це йдеться в проекті розпорядження Кабміну "Про затвердження переліку госпітальних округів у Волинській області", – повідомляється на сайті Волинської обласної ради.

До Української асоціації районних та обласних рад надійшов проект розпорядження Кабміну "Про затвердження переліку госпітальних округів у Волинській області".

Проектом розпорядження передбачено утворити на Волині три госпітальні округиз центрами в Луцьку, Ковелі та Нововолинську.

До Луцького госпітального округу пропонується долучити всі заклади охорони здоров'я, які надають вторинну медичну допомогу на території м. Луцька, Горохівського, Ківерцівського, Луцького, Маневицького та Рожищенського районів.

В Ковельський госпітальний округ пропонується об'єднати заклади м. Ковеля, Камінь-Каширського, Ковельського, Любомльського, Любешівського, Ратнівського, Старовижівського, Турійського та Шацького районів. Госпітальний округ з центром в Нововолинську об'єднуватиме заклади м. Нововолинська, м. Володимира-Волинського, Володимир-Волинського, Іваничівського та Локачинського районів.

Нагадаємо: обласна рада неодноразово розглядала питання про госпітальні округи на своїх засіданнях. Зокрема, на 10 сесії 2 лютого було прийнято рішення "Про звернення Волинської обласної ради до Президента України, Кабінету Міністрів України, Міністерства охорони здоров`я України та народних депутатів України від Волинської області". Депутати визначилися, що в нашій області повинно бути 8 госпітальних округів з центрами в Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Любомлі, Камені-Каширському, Маневичах тав Ратному.

Після того, коли офіційний Київ не погодився на ці пропозиції, відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення,охорони здоров'я, материнства та дитинства, на якому було рекомендовано створити на Волині 5 госпітальних округів з центрами в Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Любомлі та Камені-Каширському.

В той же час, у пояснювальній записці МОЗ йдеться про те, що проект розпорядження щодо госпітальних округів на Волині не містить ознак дискримінації та співпадає з позицією Волинської ОДА.

Асоціація районних та обласних рад просить обласну раду висловити свою позицію з цього питання до 08 серпня цього року.

Надрукувати
мітки:
коментарів