Поділитись:

У Луцьку покажуть кіно для незрячих

П'ятниця, 04 серпня 2017, 12:44

У Луцьку покажуть перший повнометражний фільм, адаптований для незрячих.

Захід відбудеться в рамках соціального проекту "БЕЗМЕЖ", серед пріоритетних напрямків якого є соціальна адаптація людей з обмеженими фізичними можливостями, благодійні заходи, підтримка ініціативної молоді, – повідомляють організатори.

Презентація проекту розпочнеться у вівторок, 10 серпня, о 12:00 год. у холі кінокафе культурно-розважального центру "Адреналін Сіті".

Покази фільмів, адаптованих для людей з вадами зору, які вперше демонстуватимуться у Луцьку, мають на меті збільшити доступність інформаційного контенту для незрячих та прибрати ще один бар'єр, що існує у житті людей з особливими потребами.

До перегляду буде представлено кінострічку "Щоденник пам'яті" ­– одну з чотирьох в Україні з тифлокоментуванням – стислим закадровим описом візуальної частини фільму. Над адаптацією художнього фільму "Щоденник пам'яті" працювала творча група у складі: Олександри Бонковської (автор аудіодискрипції та диктор), Юрія Саєнка (звукооператор), Оксани Потимко (консультант).

Тифлокоментування існує у світовій практиці вже понад 30 років, але в Україні такі проекти почали запускати лише в 2013 році.

Програмний комплекс, який допомагає у створенні тифлокоментарів для фільмів, розробив кандидат технічних наук, асистент Національного університету "Львівська політехніка", паралімпійський чемпіон з фехтування Андрій Демчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів