Поділитись:

Чи змінять українцям графік роботи у спекотні дні

Четвер, 03 серпня 2017, 17:34
Чи змінять українцям графік роботи у спекотні дні
Трудове законодавство України дозволяє роботодавцям коригувати графіки роботи в умовах спеки, тому додаткові зміни в чинний закон не потрібні.

Про це розповів Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, – повідомляє "Укрінформ".

"У нас є чинне законодавство, яке на сьогоднішній день дозволяє роботодавцям відповідно розподіляти час роботи працівників у залежності від температурного режиму в тому числі. Тому це в межах повноважень окремих органів влади, окремих підприємств, установлених організацій. У них є всі права розширювати, скажімо, обідню перерву, скорочувати робочий день із механізмом подальших відпрацювань... Говорити про те, що треба щось вносити зміни в чинне законодавство, окремі норми, я думаю, що цього робити не треба, що чинне законодавство у нас доволі ліберальне і надає право всім роботодавцям враховувати ті чи інші обставини, які виникають у них на підприємствах, установах, організаціях", – зазначив Розенко.

На уточнення, за яких показників температури держава може втрутитися в ситуацію, Розенко підкреслив, що в Україні спалахи сонячної активності нечасті, на відміну від південних країн.

"Коли в нас такі спалахи сонячної активності відбуваються, можливо, раз у сторіччя, і наприклад, цей спалах активності буде тривати максимум тиждень, і за таких умов говорити: давайте все літо будемо менше працювати, на мій погляд, це абсолютно нелогічно", – підкреслив Віце-прем'єр-міністр.

В Україні вже кілька днів утримується надзвичайно спекотна погода. У зв'язку з цим в Закарпатській області до 10 серпня на одну годину скорочено робочий день.

Окрім того, влада Кременчука Полтавської області сьогодні ухвалила рішення скоротити робочий день через аномальну спеку.

Надрукувати
мітки:
коментарів