У луцьку лікарню придбали УЗД апарат майже за мільйон гривень (фото)

Вівторок, 01 серпня 2017, 14:38

Для Луцького центру первинної медико-санітарної допомоги придбали УЗД апарат експертного класу.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Відтепер у КЗ "Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги" введено в експлуатацію ультразвуковий апарат експертного класу "ULTIMA-PA". На його придбання рішенням сесії міської ради було виділено 980 тис. грн.

Варто зазначити, що апарат українського виробництва. Закладом проведено тендер на придбання медобладнання. За результатом торгів, переможцем визначили харківську фірму "РАДМІР" з пропозицією закупівлі сучасного ультразвукового апарату ватрістю 950 тис. грн.

Лікар ультразвукової діагностики Марина Просимців розповіла, що апарат "ULTIMA-PA" оснащений трьома датчиками (конвексним, лінійним та мікроконвексним), в програмному забезпеченні апарату є можливість використовувати 5 різних доплерівських додатків. Ще однією перевагою даного апарату є наявність пристрою для еластографії – найсучаснішого методу для діагностування ступені жорсткості тканин, що дозволяє з більшою вірогідністю визначати чи злоякісне утворення, чи доброякісне (для щитовидної залози та для молочних залоз). В комплекті є принтер, за допомогою якого є можливість надрукувати зображення тих патологічних змін, які будуть виявлені під час обстеження. Завдяки новому апарату розширяться можливості для діагностики поширених захворювань, в першу чергу - раннього виявлення онкологічної патології, захворювань серцево-судинної системи, котрі на сьогоднішній день в трійці "лідерів" причин інвалідності та смертності.

Апарат може бути використаний для проведення УЗ-досліджень органів черевної порожнини, нирок, сечостатевої системи, серця, поверхневих і периферичних судин, судин головного мозку, скелетно-м'язової системи та інших органів.

Зі слів головного лікаря Центру Ігоря Гнетньова, на зекономлені кошти від проведеного тендеру вони закупили електрокоагулятор ЕХВЧ-300 "Надія-4" для проведення малих хірургічних операцій.