Поділитись:

Волинські буряки мають низьку цукристіть

Вівторок, 01 серпня 2017, 18:51

Станом на кінець липня вага цукрових буряків майже на 20 % менша, ніж в аналогічний період минулого року.

Про це пише "Вісник+К".

"Відповідно до оперативної інформації НАЦУ "Укрцукор", середня вага кореня цукрових буряків становить 226 грам, середня вага гички цукрових буряків – 303 грами, середня цукристість аналогічна минулорічній – 13,3 %. Таким чином вага цукрових буряків майже на 20 % менша, ніж в аналогічний період минулого року", – коментує аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ "Укрцукор" Василь Долінський.

Із його слів, найкращі показники маси коренеплоду та гички, завдячуючи зрошенню, мають аграрії Миколаївської області – середня маса кореня в регіоні становить 383 грами, що на 40 % більше, ніж в середньому в Україні. Далі йдуть Вінницька, Тернопільська та Львівська області, де вага коренеплоду становить 260-270 грам в середньому. Найнижча вага "солодких коренів" у Харківській, Житомирській, Волинській – 175-185 грам.

"Найсолодші" цукрові буряки – зростають на полях Житомирської, Вінницької та Полтавської областей, середні показники цукристості коливаються від 14,2 до 16 %. Найнижча цукристість у Львівській, Волинській, Чернігівській та Кіровоградській областях.

Надрукувати
мітки:
коментарів