Поділитись:

Волинські підприємства боргують працівникам понад 4 мільйони гривень

Понеділок, 31 липня 2017, 12:02
Волинські підприємства боргують працівникам понад 4 мільйони гривень

Станом на середину червня заборгованість на підприємствах Волині сягає близько 4,5 млн грн.

Про це повідомляє управління Держапраці у Волинській області.

"Контроль за вчасною виплатою заробітної плати на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів роботи органів Держпраці. За 5 місяців 2017 року спостерігається тенденція до зниження рівня заборгованості із заробітної плати у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Станом на середину червня заборгованість на підприємствах Волині сягає близько 4,5 млн.грн. Велике занепокоєння викликає ситуація, яка склалася на ПАТ "Електротермометрія", де працівникам не виплачено більше півтора млн грн зароблених коштів", – зазначив начальник управління Держпраці Ростислав Стасько.

Звертаючись до керівників територіальних громад області, начальник управління зазначив, що загалом із 17 підприємств-боржників 16 належать до державної та комунальної форми власності і відповідальність за своєчасну виплату заробітної плати лежить безпосередньо на керівниках підприємств і на керівниках тергромад. Проблематична ситуація склалася у житлово-експлуатаційних організаціях міст обласного значення.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зауважив, що не дивлячись на те, що левову частку боржників складають державні та комунальні підприємства, особи, які допустили порушення повинні нести адміністративну відповідальність, особливо якщо заробітна плата не виплачується працівникам більше 3 місяців.

"Наразі триває робота по забезпеченню посвідченнями інспекторів праці для забезпечення державного контролю за додержанням законодавства про працю. Тому підприємства-боржники ще мають час для усунення порушень у роботі допоки не розпочалось інспекційне відвідування інспекторами праці", – підсумував Ростислав Стасько.

Надрукувати
мітки:
коментарів