Поділитись:

Вступ-2017: назвали популярні спеціальності

П'ятниця, 28 липня 2017, 12:05
Вступ-2017: назвали популярні спеціальності

Вступна кампанія-2017 добігає кінця. У цьому році вона не обійшлася без проблем: е-система "падала", не хотіла реєструвати кабінети, а одного разу і зовсім "з'їла" частину заяв. Але ці перешкоди були успішно подолані, і в середу, 26 липня, о 18:00 подачу заяв завершили.

Які вузи найчастіше вибирали абітурієнти і на які спеціальності є попит, з'ясувала газета "Сегодня".

Додаток і "поблажки"

Фінальні дні подачі заяв минули спокійно. Міносвіти дозволило вишам вносити в базу паперові заявки, які надходять на основі іспитів і співбесід ще три зайвих дні – до 23 липня замість 20-го. А в останні два дні (25-26 липня) всім випускникам, які не змогли зареєструвати е-кабінет, дозволили подати документи до вузу особисто. Щоб можна було швидко перевірити статус своєї заявки, розробили і безкоштовний мобільний додаток.

Лідери за заявкою

Найпопулярнішою спеціальністю цьогоріч в МОН назвали економіку. Також часто обирали право, туризм, міжнародні відносини і комп'ютерні науки, замість торішніх філології, права та менеджменту. Проте на ринку праці затребувані зовсім інші професії.

За словами hr-експерта порталу Rabota.ua Тетяни Пашкіної, найпопулярніші сфери в країні – виробництво, продаж і адміністрація: "Потрібні продавці, водії, різноробочі, торгові представники, офіціанти, бухгалтери і кухарі". А ось згідно з дослідженням Work.ua, роботодавці найчастіше шукають операторів АЗС, вантажників, асистентів стоматолога, пакувальників і покоївок.

Вступ-2017: назвали популярні спеціальності

Надрукувати
мітки:
коментарів