Поділитись:

Пішоходе, вчись літати!

П'ятниця, 28 липня 2017, 07:40

Скільки разів на день вам доводиться переходити дорогу? Упевнена, не раз і не два. І навіть не три. А чи почуваєтесь ви у цей момент безпечно? Не думаю, навіть якщо рухаєтесь пішохідним переходом.

Про те, що пішохідний перехід призначений для перетину вулиці пішоходами, діти знають змалку. Навіть собаки переходять дорогу по "зебрі". А ось більшість автомобілістів, схоже, про це і не здогадується – чи то розуму, як в ракушки, чи корона тисне так, що пішоходів за людей не мають. Як би там не було, а перейти дорогу через нерегульований перехід без світлофора – справжня проблема.

Щодня у ЗМІ повідомляють про дорожньо-транспортні пригоди. І мало не щодня вони трапляються на пішохідних переходах. Дурня якась, чи не так? Невже не видно "зебру" на дорозі? Тим паче, якщо водій місцевий – він кожен перехід напам'ять знає. Знає, але не завжди зменшує швидкість чи зупиняється – йому ж ніколи! Або окомір підводить. Або просто "в лом".

Доросла людина, навчена досвідом, перечекає, пропустить автохама. А ось дитина – не завжди, адже це – пішохідний перехід, водій повинен зупинитись. Діти знають. Водіям начхати. А хтось намагається ще й "швиденько проскочити". На жаль, не завжди вдало...

Не секрет, що в Україні фіксується найвища смертність на дорогах серед усіх країн Європи. І вже не один рік. Усі знають, а висновків не роблять.

А пішоходи й далі рухаються "безпечними" пішохідними переходами, озираючись не тільки по сторонах, а й про всяк випадок поглядаючи вгору – мало що)

Залишається сподіватись, що обмеження швидкості руху на міських дорогах до 50 кілометрів на годину таки змусить водіїв частіше гальмувати та зменшить кількість ДТП.

Будьте обережні на дорозі!

Надрукувати
мітки:
коментарів
21 березня 2024
20 березня 2024
02 березня 2024
26 лютого 2024
18 лютого 2024
27 січня 2024
17 січня 2024
28 грудня 2023
21 грудня 2023