Дітей з Волині оздоровили в Німеччині (фото)

Середа, 26 липня 2017, 17:41

Під керівництвом голови Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Валентини Пришко, ще 3-х штатних працівників та перекладача-волонтера втретє за тривалу співпрацю відправили на оздоровлення в Німеччину групу дітей із постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС районів (Камінь-Каширського, Любешівського та Маневицького).

Про це повідомляють у товаристві.

Поїздку організували на запрошення Червоного Хреста Німеччини. Отож, 20 волинян, які мають статус сироти, напівсироти, та дітей з багатодітних сімей відпочили в центрі "Лаахерзеехауз" в Марія-Лаахер на озері Лаахер.

Зокрема діти відвідали музей "В країні вулканів", унікальну лаву-підвал у вигляді системи тунелей та шахт під містом Мендіг, де в сердньовіччя добували сірий базальт, купалися у відкритих та закритих басейнах аквапарку Дайхвелле у м. Нойвід, мали екскурсію у м. Кобленец, де річка Мозель впадає в Рейн, відвідали автодром "Нюрбургрінг", побудований 90 років тому – місце, де відбуваються основні автомобільні змагання, а також фірму "Capricorn" із виготовлення запчастин до спортивних машин.

У Червоному Хресті сподіваються, що і в майбутньому будуть оздоровлювати волинян, продовжуючи 11-тирічну співпрацю з округом Арвайлер.