Поділитись:

ЄС у заяві вимагає негайних результатів у боротьбі з корупцією в Україні

П'ятниця, 12 лютого 2016, 16:52
ЄС у заяві вимагає негайних результатів у боротьбі з корупцією в Україні

Європейський Союз оприлюднив заяву до української влади, у якій висловлює очікування перших суттєвих результатів українських реформ, зокрема у сфері боротьби з корупцією.

Представництво Європейського Союзу в Україні оприлюднило у Facebook заяву, узгоджену з головами дипломатичних місій держав-членів ЄС в Україні.

У заяві повідомляється, що "Європейський Союз закликає органи державної влади та всі політичні партії України з відновленими силами об'єднатися заради продовження процесу реформ".

Особливо наголошується на викоріненні з українського політикуму корупції

"Негайно необхідні конкретні й переконливі результати у боротьбі з корупцією", – йдеться у документі.

Пріоритетами української влади, вважають дипломати ЄС, повинні бути "прозорість відбору та призначення керівників державних підприємств і їхньої фінансової звітності, а також кроків, що здійснюються для приватизації чи ліквідації деяких таких підприємств відповідно до програми макроекономічної та фінансової стабілізації, узгодженої з міжнародними фінансовими організаціями".

В заяві наголошується, що "у цей вирішальний момент політичному керівництву України слід відкласти в сторону розбіжності та спільно зосередиться на подальшому виконанні плану реформ".

"Єдність на підтримку таких необхідних реформ повинна бути пріоритетом для всіх політичних сил", – зазначають дипломати Євросоюзу.

Варто зауважити, в ЄС стурбовані останніми корупційними скандалами в українському уряді.

Заява Представництва Європейського Союзу в Україні за згодою Голів Дипломатичних місій Держав-членів ЄС в УкраїніЄвроп...

Опубліковано European Union in Ukraine 12 лютого 2016 р.
Надрукувати
мітки:
коментарів