Поділитись:

На оновлення ковельського водопроводу та каналізації треба 240 років

Неділя, 23 липня 2017, 10:39
На оновлення ковельського водопроводу та каналізації треба 240 років

Якщо "Ковельводоканал" самотужки, без додаткових інвестицій, а тільки коштами діючого тарифу, буде відновлювати власні мережі, то на це знадобиться – 240 років.

"Ковельводоканал" повідомив про зношеність водопровідних та каналізаційних мереж міста. Інформує Район.Ковель

Через старіння мереж та обладнання щодня у Ковелі відбувається по 2-3, а то і 4 аварії. Зношеність водопровідних та каналізаційних мереж – більше 75 %.

На сьогоднішній день загальна довжина трубопроводів у системі водопостачання, яка утримується на балансі підприємства, складає 101,68 кілометрів. Загальна довжина каналізаційних мереж, яка утримується на балансі підприємства – 114,5 кілометрів. Каналізаційна система експлуатується з 1964 року.

За розрахунками Національної комісії, якщо "Ковельводоканал" самотужки, без додаткових інвестицій, а тільки коштами діючого тарифу, буде відновлювати власні мережі, то на це знадобиться – 240 років.

Як повідомляє підприємство, останнім часом із міського бюджету почали виділяти значні кошти на оновлення мереж та основних засобів.

У підприємства багато планів на найближчий час: проведення диспетчеризації водозабору "Ковельський" по вулиці Геологів, проведення капітальних ремонтів на напірних колекторах від КНС № 3 та КНС №4, будівництво мережі водопостачання мікрорайону "Ковель-2", реконструкція водопровідної мережі від свердловин до насосної станції по вулиці Геологів.

Надрукувати
мітки:
коментарів