Поділитись:

У Луцьку продаватимуть комунальну нерухомість

П'ятниця, 12 лютого 2016, 18:02
У Луцьку продаватимуть комунальну нерухомість

Щоб залучити в бюджет міста додаткові кошти, планують продати або виставити на аукціон занедбану комунальну нерухомість.

Депутатам показали декілька об'єктів нерухомості, які в комунальній власності і які здають в оренду. Екскурсію по цим приміщенням зробила начальник відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міської ради Алла Грабко, 12 лютого.

Першим об'єктом, який планують продати шляхом викупу, була занедбана й аварійна частина будинку по вулиці Караїмській, 7. Частина цього трьохквартирного будинку приватизована -там живе сім'я, а частина знаходиться в оренді в підприємця, який зобов'язався перед міською радою навести тут порядок і поставити пластикові вікна. Як виявилось ні порядків, ні вікон там не побачили.

Приміщення на вулиці Караїмська, 7Приміщення на вулиці Караїмська, 7

У Луцьку продаватимуть комунальну нерухомість

У Луцьку продаватимуть комунальну нерухомість

Будинок на Караїмській, 7 починає руйнуватисьБудинок на Караїмській, 7 починає руйнуватись

"Підприємець має ще рік оренди. Справ в тому, що це приміщення руйнується дуже швидко. Тут є частина приміщення приватизована, а частина в оренді. Це приміщення заплановано на викуп, оскільки на аукціон можуть виставлятись лише вільні приміщення",- сказала Алла Грабко.

Термін договору оренди закінчується через рік, а саме 31 березня 2017 року. Однак депутати запропонували в судовому порядку розірвати договір оренди з підприємцем і виставити це приміщення на аукціон, поки воно ще геть не завалилось. Адже досить привабливим є місце розташування об'єкту - історико-культурна частина міста.

З Караїмської 7, депутати поїхали на проспект Волі, 27 щоб оглянути колишню котельню, яку нині використовують під склад.

Складське приміщення на проспекті Волі, 27Складське приміщення на проспекті Волі, 27
Депутати оглядають приміщення колишньої котельні Депутати оглядають приміщення колишньої котельні

Ще одне приміщення, яке перебуває в комунальній власності і яке хочуть продати шляхом викупу, знаходиться на вулиці Клима Савура, 12. Це горище площею 15 квадратних метрів. Його орендує під художню майстерню луцька художниця Зоя Навроцька. Однак депутати побачили, що приміщення знаходиться в жахливому стані. До того ж оглядати цей об'єкт не впустили одночасно ж всіх бажаючих.

У Луцьку продаватимуть комунальну нерухомість

Художня майстерня на вулиці Клима Савура, 12Художня майстерня на вулиці Клима Савура, 12

"Бо підлога може провалитись", - пояснила Алла Грабко.

Як стало відомо, це приміщення художниця готова викупити. За словами Алли Грабко нині орієнтовна вартість цього об'єкту складає близько 30-ти тисяч гривень.

Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко, стосовно цього об'єкту сказала, що на відповідній депутатській комісії вирішать чи є заниженою ціна цього приміщення чи ні.

Заключним об'єктом, який оглянули, стало підвальне приміщення на вулиці Лесі Українки, 27. Як розповіла Алла Грабко чотири роки цей підвал перебував в оренді за одну гривню в УТОГ. Проте, коли представники міської ради прийшли і побачили в якому жахливому стані перебуває це приміщення, то вирішили не продовжувати УТОГ договору оренди.

Занедбане підвальне приміщення, яке перебувало в оренді в УТОГЗанедбане підвальне приміщення, яке перебувало в оренді в УТОГ

Відтак цей підвал, площею 57 квадратних метрів, планують виставити на акціон. Алла Грабко переконана, що охочих взяти участь в акціоні буде достатньо, оскільки приміщення знаходиться в центрі міста.

Депутати запропонували знести цегляну перегородку й об'єднати це підвальне приміщення з сусіднім. Адже збільшення площі збільшить і ціну об'єкту на аукціоні.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко пояснив, що це хороша практика, коли депутати бачать на власні очі об'єкти, по яким будуть приймати рішення на майбутній сесії.

Надрукувати
мітки:
коментарів