Поділитись:

У "ПриватБанку" зберігатиметься готівка НБУ

П'ятниця, 21 липня 2017, 10:17
У «ПриватБанку» зберігатиметься готівка НБУ

"ПриватБанк" став другим банком України, що зможе здійснювати операції з запасами готівки Національного банку, а також забезпечуватиме банки регіону готівкою та прийматиме від них надлишки.

Про це йдеться у рішенні правління Національного банку України № 460-рш від 19 липня 2017 року, – повідомляється на сайті регулятора.

Таким чином, Національний банк продовжує делегувати частину функцій, які він сьогодні виконує в регіонах, іншим учасникам ринку. Це дозволить поступово перейти від частково контрольованої моделі організації готівкового обігу, що наразі існує в Україні, на делеговану модель.

Відповідно до вимог Положення про критерії та порядок відбору банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Національного банку, центральний банк здійснює відбір банків, які можуть залучатися до зберігання запасів готівки Національного банку України.

До участі у такому відборі допускаються банки, які надали відповідні письмові звернення про намір стати уповноваженими та відповідають критеріям, встановленим Положенням № 389.

ПАТ КБ "Приватбанк" письмово звернувся до Національного банку України про намір стати уповноваженим банком зі зберігання запасів готівки Національного банку України та надав необхідну інформацію.

Правління Національного банку України прийняло рішення про надання ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" статусу уповноваженого банку, який може залучатися до зберігання запасів готівки Національного банку України.

До слова, раніше аналогічний статус уповноваженого банку, який може залучатися до зберігання запасів готівки регулятора, отримав АТ "Ощадбанк".

Надрукувати
мітки:
коментарів