Поділитись:

Експерти: передача митниць на аутсорсинг західним країнам – правильний крок

П'ятниця, 12 лютого 2016, 13:39
Експерти: передача митниць на аутсорсинг західним країнам – правильний крок

Кандидат економічних наук, керуючий партнер консалтингової компанії "Фінансова студія" Євген Невмержицький вважає, що передача чотирьох українських митниць, серед яких Волинської, під управління іноземним компаніям допоможе побороти корупцію.

"Митниця прибуткова для держави. Кабмін заявляє, що шматок доходу з митниці буде віддаватися іноземним компанія, що останнім буде звичайно вигідно. Але таким чином Україна говорить, що вона не може побороти корупцію, це визнання в неспроможності. Хоча таким чином дійсно можна побороти корупцію", - зазначив він в ефірі радіостанції Голос Столиці, - інформує РиановостиУкраина.

Експерт з питань митної політики Інституту соціальних досліджень Юрій Федчишин теж вважає, що Україні корисно переймати досвід західних країн.

"У нас хороша база для митниці, але часто інформація перевіряється вручну, а на Заході вже давно все автоматизовано, тому нам є чому повчиться у них", - прокоментував Федчишин в ефірі радіостанції Голос Столиці.

Як відомо, Кабінет Міністрів найближчим часом планує передати на аутсорсинг чотири митниці в західних областях. Йдеться про Волинську, Львівську, Чернівецьку та Закарпатську митниці. Головна мета такого нововведення - боротьба з корупцією та впровадження нової, ефективної системи на українських митницях.

За словами міністра фінансів Наталії Яресько, всі ці проекти будуть фінансуватися з донорських коштів.

Надрукувати
мітки:
коментарів