У яких банках можна отримати компенсацію за сільгосптехніку

Четвер, 20 липня 2017, 12:20

Уряд розширив перелік банківських установ для отримання 20 % компенсації за придбання сільськогосподарської техніки.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

Кабінет Міністрів України прийняв рішення розширити перелік банківських установ, до яких зможуть звернутися сільгоспвиробники для отримання 20 % компенсації за придбання сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва. Зокрема, отримати часткову компенсацію можна буде не лише через державні банки, а й через банки, у статутному капіталі яких 75 і більше відсотків належить державі.

"Основна мета рішення – максимально розширити можливості сільгосптоваровиробників скористатись програмою підтримки та зробити цей процес якомога комфортнішим. Відтепер звернутися за 20 % компенсації можна і в державний банк, і в банк з державною часткою. Компенсація вартості техніки є важливим інструментом державної підтримки, який враховує водночас як інтереси національних виробників, так і інтереси сільгоспвиробників-покупців техніки", – зазначив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

За бюджетною програмою на 2017 рік передбачено 550 млн грн у рамках держпідтримки аграрних виробників. На 2018 р. планується збільшення до 900 млн грн, а у 2019-2021 рр. – до 1,5 млрд грн.

Перелік техніки, 20 % вартості якої компенсується за рахунок коштів державного бюджету, включає 40 українських заводів-виробників – це майже 800 одиниць техніки та обладнання. Перелік розміщений за посиланням: http://www.minagro.gov.ua/uk/ministry?nid=24055.

З процедурою надання часткової (20 %) компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва можна ознайомитися у розділі "Підтримка аграріїв": http://minagro.gov.ua/uk/budget?nid=24296.