Поділитись:

"Modern Engineering": як інструментальні технології випереджають час

Понеділок, 15 лютого 2016, 11:24
«Modern Engineering»: як інструментальні технології випереджають час

Міжнародний холдинг "Модерн-Експо" заснував ще одну компанію – "Модерн-Інжинірінг".

Основними напрямками її роботи є проектування та виготовлення штампів, форм, оснастки, спеціалізованого обладнання, а також комплексних ліній для виробництва різних типів профілів. Крім того, в сферу діяльності компанії входить повний комплекс інжинірингових послуг.

Історія підприємства веде відлік з 2000 року, коли постала необхідність інженерної та інструментальної підтримки основного виробництва компанії "Modern-Expo". З лютого 2015 року "Модерн Інжинірінг" почав працювати самостійно і цього місяця святкує річницю своєї діяльності.

З "Конкурентом" поспілкувався генеральний директор "Modern Engineering" Олександр Вісин.

"Спочатку ми працювали як інструментальна група для обслуговування потужностей "Modern-Expo". Підприємство росло, розвивалося і наш напрямок виріс настільки, що почав претендувати на звання окремої компанії. Стало зрозуміло, що наш потенціал став набагато ширшим, ніж обслуговування лише одного підприємства", - ділиться спогадами генеральний директор "Modern Engineering".

Директор ТОВ «Модерн-Інжинірінг» 
Олександр ВісинДиректор ТОВ «Модерн-Інжинірінг» Олександр Вісин

Люди шукають "knowhow" за тридев'ять земель, а воно знаходиться поруч

Олександр Вісин розповів, що на підприємстві виділено кілька основних напрямків з проектування та виробництва:

  • виробничі лінії для профілювання металу (ролформінги);
  • оснастка для обробки металу тиском (штампи);
  • форми для лиття виробів з пластмас;
  • автоматизація, механізація, роботизація виробничих процесів.

Прокатна лінія профілювання (ролформінг)Прокатна лінія профілювання (ролформінг)

Лінія профілювання перфорованих стійокЛінія профілювання перфорованих стійок

 Багатоточкова машина контактного зварювання Багатоточкова машина контактного зварювання

Партнерами "Модерн Інжинірінг" є всесвітньо відомі бренди – TRUMPF (лазери), ABB (робототехніка), FESTO (пневматика), Siemens (електроніка) та інші.

Оброблювальний центр з ЧПУОброблювальний центр з ЧПУ

Директор підприємства гордиться тим, що вони вперше в Україні застосували інтеграцію лазерного зварювання металу у виробничу лінію.

"У мене немає інформації, що десь працюють в Україні зварювальні лазери, бо це технологія, яка потребує високого рівня обслуговування", – зазначає Вісин.

Модуль лазерного зварюванняМодуль лазерного зварювання

На сьогодні на підприємстві працює більш ніж 50 людей. За словами генерального директора, більшість фахівців виросли в компанії, хоча початкові знання отримали в училищах, технікумах, академіях, але цього, як виявляється, замало.

Шліфувальні послугиШліфувальні послуги

Піч-оброблювальний центрПіч-оброблювальний центр

Машини можна купити, програми примусити працювати, але рушійна сила – це люди

Олександр Вісин також розповів, що нещодавно на підприємстві проходили трьохмісячне стажування 15 студентів закладів професійно-технічної освіти. В результаті цього з двома найбільш перспективними студентами були підписані контракти по працевлаштуванню в компанії.

Більше ніж 50% людей, що працюють в компанії, – це технічні працівники: інженери, технологи, спеціалісти з якості. Люди, які забезпечують вдале проходження проекту від початку і до його завершення.

Електроерозійний верстатЕлектроерозійний верстат

На підприємстві налагоджена система "соціальних ліфтів" і, щоб зробити кар'єру, потрібно постійно вдосконалюватися. Тому, якщо людина прагне успіху, вона обов'язково цього досягне. Для цього потрібно бажання і щоденна наполеглива праця. Наприклад, сам директор "Модерн Інжиніринг" розповідає, що не народився в директорському кріслі, а працював і токарем, і фрезерувальником, і конструктором.

Штампувальний комплекс з інстальованим штампомШтампувальний комплекс з інстальованим штампом

На стадії проектування відпрацьовуються найменші дрібниці, які стосуються зменшення витрат на сировину, підвищення продуктивності обладнання, покращення умов роботи персоналу, зменшення шкідливого впливу на зовнішнє середовище, підвищення енергоефективності. А це – відповідно підвищення економічних показників компанії-замовника, збільшення рівня повернення інвестицій і подальший розвиток партнера.

Частина лінії (відрізний модуль фінальної обробки)Частина лінії (відрізний модуль фінальної обробки)

"Команда працює над тим, як саме спроектувати та оптимізувати виріб, щоб в результаті отримати економію ресурсів. Наприклад, для одного з наших замовників був проведений комплекс інжинірингової підготовки, в результаті якого вдалось зменшити витрати сировини в розрахунку на одну деталь на 14 г. За підсумками року економія матеріалу склала 21 тонну!" - ділиться досвідом директор.

Штампувальний модульШтампувальний модуль

Олександр Вісин ділиться планами про те, що графік робіт розписаний на півтора року наперед. "Ми співпрацюємо з багатьма підприємствами, такими як: завод "Мотор", "SKF Україна", "Верхньодніпровський завод потужного радіобудування", "Kromberg & Schubert Україна", "Волинь-Кальвіс", "Оснастка", "Фроніус-Факел"… ну і звичайно ж "Модерн-Експо, - перелічує директор.

Панель управління оператораПанель управління оператора

Модуль перфорації лінії для виготовлення перфорованих стійокМодуль перфорації лінії для виготовлення перфорованих стійок

Найближчим часом підприємство планує здати проект для компанії "Тигрес", над яким працювали спільно з замовником.

Лінія профілювання для виготовлення панелей (ролформінг)Лінія профілювання для виготовлення панелей (ролформінг)

Контракти і проекти можуть бути як короткотривалі 2-3 тижні, так і довготривалі – до 12 місяців виготовлення. Це масштабні проекти, що потребують наукових досліджень, ретельної інжинірингової підготовки, робіт по проектуванню, виготовленню, випробуванню та здачі в експлуатацію.

Інстальований штампІнстальований штамп

Частина штампуЧастина штампу

Готові деталі - штампиГотові деталі - штампи

Є проекти, які не помістяться навіть в три вантажні автомобілі TIR

Зараз "Modern Engineering" проводить переговори з польськими компаніями щодо підписання контрактів з опрацювання технологій лиття. Також підприємство активно працює над заключенням контрактів з іншими закордонними та українськими партнерами.

"Дуже багато людей вважають Україну країною третього світу, але ці стереотипи потрібно ламати. В нас постійно бувають делегації з-за кордону. Ми постійно вчимося і обмінюємося досвідом і вже переросли багато європейських підприємств, що працюють у даному сегменті", - наголошує Вісин.

Готова продукція, що випущена на лініїГотова продукція, що випущена на лінії

Матриця виробного штампуМатриця виробного штампу

Продукція, випущена за допомогою штампувального комплексуПродукція, випущена за допомогою штампувального комплексу

Надрукувати
мітки:
коментарів