Поділитись:

Встановлення системи відеоспостереження на Волині обійдеться у 20 мільйонів

Середа, 19 липня 2017, 08:41
Встановлення системи відеоспостереження на Волині обійдеться у 20 мільйонів

Незабаром на Волині розпочнуть реалізацію програми "Безпечне місто – Безпечна область".

Про це йшлося під час зустрічі голови Волинської ОДА Володимира Гунчика із керівниками райдержадміністрацій, міськими головами, представниками бізнесу, силових структур та громадських організацій, – повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зокрема, обговорити шляхи реалізації програми "Безпечне місто – Безпечна область". Ціна питання – 20 млн грн. За рахунок цих коштів встановлять камери відеоспостереження на в'їзді та виїзді з області, а також у місті Луцьку.

Другий етап проекту – встановлення відеокамер в містах, селищах та селах області. В той же час важливим напрямком роботи залишається боротьба із тероризмом, що є актуальним для Волині як прикордонної області. Кінцева мета – створити та забезпечити роботу єдиного інформаційно-аналітичного центру при Головному управлінні Національної поліції у Волинській області.

"За підсумками роботи у першому півріччі 2017 року працівники поліції на 31,5 % покращили рівень розкриття злочинів. Однак ситуація залишається складною: 2500 крадіжок, 57 грабежів, 368 випадків шахрайства, 3 розбійні напади. Особи, що вчинили ці злочини, не встановлені. Важливо, в обласному центрі немає жодної системи відеоспостереження, де відеозапис в реальному часі транслюється до органів поліції з подальшою архівацією даних, що сприяло б вчасному попередженню правопорушень, виявленню та розкриттю злочинів. Ситуація в цілому по Україні суттєво відрізняється", – зазначив начальник Головного управління Національної політики у Волинській області Петро Шпига.

Зі слів Володимира Гунчика, 10 млн грн буде виділено з бюджетів усіх рівнів. Окрім того, ініціюватиме розгляд питання на засіданні чергової сесії обласної ради. Аби допомогти в реалізації програми "Безпечне місто – Безпечна область" та цим самим допомогти працівникам силових структур під час розкриття злочинів, Володимир Гунчик звернувся до підприємців області.

"Вважаю, що це не є така велика сума для волинського бізнесу, аби допомогти владі, правоохоронцям та місцевим структурам влади реалізувати проект. Прошу з розумінням віднестися до того, що влада звертається до громадськості та бізнесу. Адже необхідно об'єднати усі зусилля та зробити перший реальний загальнообласний державно-приватний проект, який, в першу чергу, направлений на соціальний, моральний, психологічний та фізичний захист громадян Волині", – наголосив Володимир Петрович.

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 травня 2023
11 березня 2023
12:01
28 січня 2023
14 липня 2022
02 грудня 2021
26 листопада 2021
12 жовтня 2021
14:13
29 серпня 2021
09:21
01 червня 2021
29 квітня 2021