Поділитись:

В Україні фіксують новий спалах ботулізму: є ще один небезпечний продукт

Вівторок, 18 липня 2017, 18:50

В Україні зафіксували кілька нових випадків захворювання на ботулізм.

Один зі випадків захворювання стався через вживання рибної консерви промислового виробництва. Про це зазначила провідний інфекціоніст України, професор Ольга Голубовська, – інформує 24 телеканал.

Раніше інфекціоністи повідомляли, що збудник ботулізму може міститься в продуктах домашнього виготовлення. Зокрема, радили зменшити або уникати вживання в'яленої, копченої або слабо просоленої риба, ковбаси, шинки, м'ясних, рибних, овочевих та грибних консервах.

"У нас кілька нових випадків ботулізму, один з яких обумовлений вживанням рибної консерви промислового виробництва. Тому я змушена переглянути свої рекомендації щодо профілактики ботулізму. До того, що було написано раніше, необхідно додати або обмеження вживання консервованої продукції, купленої в магазинах і виробленої в промислових умовах, або цю продукцію необхідно піддати термічній обробці", – йдеться в повідомленні.

Голубовська наголосила, що сироватки проти ботулізму в регіонах України немає.

Нагадаємо: на Волині зареєстрували два випадки захворювання на ботулізм.

Надрукувати
мітки:
коментарів