Поділитись:

Шацькі озера хочуть включити до списку курортів

Вівторок, 18 липня 2017, 13:33
Шацькі озера хочуть включити до списку курортів

Шацькі озера, що на Волині, планують включити до списку курортів України.

Про це заявив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук у інтерв′ю на ТСН.ua.

Зі слів Михайла Тітарчука, Україна має великий потенціал, і володіє практично всіма курортними ресурсами: природними термальними водами, гідроресурсами, лікувальними грязями, хвойними змішаними лісами і морським узбережжям.

Взагалі ситуація з туризмом в Україні дуже позитивна. Нарешті уряд прийняв середньостроковий план 2017–2020, де чітко прописано, що одним з пріоритетів є розвиток туризму.

"У нас фактично свій ресурс і ми промотуємо кожен регіон на виставках. Також ми максимально підсилюємо обласні адміністрації у сфері туризму, тобто коли раз на місяць робимо раду міст та регіонів, то це не просто зібралися і показали, як у нас все добре і класно, а ми намагаємося ще долучити представників бізнесу та вирішити питання інфраструктури", – розповів заступник міністра.

"Що стосується регіонів, ми коли зустрічаємося, обираємо різні міста. Коли я долучився, це був Львів, Одеса, Тернопіль і зараз Волинь (Шацькі озера). Ми коли зустрічаємося зразу визначаємо проблеми: що там з дорогами або треба готелі", – розповів Михайло Тітарчук.

Зі слів заступника міністра, коли Радянський Союз розпався, було багато курортів, потім перейшли на законодавство України, і те, що встигли там "притулити", воно зараз і є.

"Наразі в Україні існує шість державних курортів: Бердянськ, Миргород, Скадовськ, Саки, Слов'янськ, Хмільник. А є ще три місцевого значення – Знаменське, Солотвино, Косів. Все регулюється законом, де чітко прописано, що може бути державним, а що приватним. Для чого це важливо, по-перше, це врятовує територію, також не буде забруднення води та ґрунту, не буде забудівлі території, по-друге, це все буде використовуватися задля лікування", – сказав він.

Також Михайло Тітарчук додав, що запланована зустріч щодо Волинської області, і Шацькі озера планують включити на рівні курортів.

"Але знову ж таки, ініціатива має йти знизу. Медичний туризм – це реальний заробіток для держави та місцевого бізнесу", – зазначив він.

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 грудня 2023
19 вересня 2023
23 липня 2023
19 липня 2023
12 липня 2023
13:10
01 липня 2023
09:00
27 червня 2023
18 червня 2023
17 квітня 2023
14 квітня 2023