Поділитись:

На Волині ліквідували цукровий завод

П'ятниця, 11 березня 2016, 13:31

ПАТ "Горохівський цукровий завод", що у селищі Марянівка на Волині, ліквідували через борги.

Про це стало відомо з ухвали Господарського суду Волинської області від 5 січня 2016 року, яке було опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Станом на момент переходу у ліквідаційну процедуру у жовтні 2015 року майнових активів у заводу не було, а залишок коштів становив 27 мільйонів 600 тисяч гривень (кошти від реалізації цілісного майнового комплексу у відповідності до плану санації).

На ліквідаційний рахунок ПАТ "Горохівський цукровий завод" надійшли кошти в сумі 27 мільйонів 678 тисяч гривень, а саме: 27 мільйонів 600 тисяч гривень (вхідний залишок на рахунку на момент переходу в ліквідаційну процедуру), 73 тисячі гривень (відсотки на залишок на рахунку), 3 тисячі гривень (перерахування коштів із інших рахунків).

Впродовж ліквідаційної процедури ліквідатор погасив вимоги кредиторів у відповідності до затвердженого реєстру вимог кредиторів та погашення витрат по справі.

Ліквідатором було проведено роботу з переведення працівників банкрута на покупця ЦМК ПП "Агро-Експрес-Сервіс" та виплачено в зв'язку із цим нараховану заробітну плату та компенсацію за невикористані відпустки в сумі 44 тисячі гривень.

Заборгованість із заробітньої плати відсутня. Усього не погашених вимог кредиторів на суму 4 мільйона 560 тисяч гривень.

Станом на 4-ий квартал 2015 року акції "Горохівського цукрового заводу" належали трьом фірмам: 23,5 % – у ТзОВ "Техно-Центр.Плюс", 21,87 % – у Торговий дім "Агроцентр" і 20 % – у виробничо-технічного підприємства "Галпласт+". Засновником цих трьох фірм є Келестин Валерій Васильович – політик з Прикарпаття, який був депутатом Верховної Ради у 2005-2007 роках від Блоку Віктора Ющенка "Наша Україна", а у 2010 році отримав мандат народного депутата, будучи у списку "Партії регіонів".

Як пише Українська правда, Валерій Келестин разом зі своїм братом Юрієм мають у власності низку агропромислових підприємств, мережу ресторанів та навіть телерадіокомпанію "Захід". У виданні Zaxid.net поінформували, що у 2014 році Юрія Келестина розшукував Інтерпол за економічні злочини, а саме – за незаконне привласнення коштів. Його анкета з'явилась на сайті наприкінці вересня 2014 року. Зараз на сайті Інтрполу даних Юрія Келестина немає.

Скріншот із сайту Інтерполу (жовтень, 2014 рік)

За інформацією франківського видання "КУРС", Юрій Келестин загинув у страшній ДТП 24 лютого 2016 року поблизу села Великосілки Кам'янка-Бузького району.

Щодо "Горохівського цукрового заводу", то як раніше повідомляло ділове видання "Конкурент", зміни в керівництві відбулися ще в листопаді 2015 року. Тоді директор обласного департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко повідомив, що новим власником цукрового заводу стало приватне підприємство "Агро-Експрес-Сервіс", яке є одним із найбільших сільськогосподарських товаровиробників Рівненщини. Розмір статутного капіталу підприємства становить 0,00 гривень.

За даними Єдиного державного реєстру, засновником підприємства є Костючко Сергій Степанович, який його і очолює на посаді генерального директора з 2005 року. Із 2000 до 2005 року Сергій Костючко очолював Млинівську райдержадміністрацію Рівненської області.

До слова, Костючко Сергій Степанович народився 4 травня 1968 року в селі Старий Загорів Локачинського району Волинської області.

Надрукувати
мітки:
коментарів