Поділитись:

Чи готові волиняни продавати свою землю

Понеділок, 17 липня 2017, 15:00
Чи готові волиняни продавати свою землю

Земельна реформа, яка передбачає запуск ринку сільськогосподарських земель, переноситься на пізніший термін.

До 1-го липня Уряд мав внести до парламенту законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення, але не зробив цього. Така кінцева дата розробки закону була визначена змінами до Земельного кодексу України ще в листопаді 2016 року, – пише VoxConnector для ІА "Конкурент".

За даними Всеукраїнської аграрної Ради, усього під мораторієм знаходиться 41 млн га с/г земель, з яких 10,5 млн га – сільськогосподарські угіддя державної і комунальної власності, 27,7 млн га – земельні частки (паї), близько 1 млн га – інші землі для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Запуск ринку землі – одне з найбільш дискусійних питань, як на рівні парламенту, так на рівнях великого бізнесу і власників паїв/малих фермерів.

Як свідчать результати опитування "Актуальні питання земельної реформи в Україні" проведеного в рамках проекту USAID АгроІнвест, далеко не всі українці готові продавати свою землю.

Опитування власників земельних паїв проводилося Київським міжнародним інститутом соціології. В ході дослідження методом особистого опитування у сільській місцевості та методом телефонного інтерв'ю у містах із населенням до 20 тис. мешканців було опитано 3823 респондентів. Нульовий показник в області означає, що серед опитаних не було охочих продавати.

На Волині повністю продавати землю не хочуть, однак не проти продати якусь частину землі.

Надрукувати
мітки:
коментарів