Напад в Єгипті: МЗС підтвердило загибель двох громадян Німеччини

Субота, 15 липня 2017, 12:35

В результаті нападу озброєного ножем чоловіка на іноземних туристів на пляжі єгипетського курорту Хургада загинули дві громадянки Німеччини.

Цю інформацію підтвердив колишній почесний консул ФРН в Хургаді Петер-Юрґен Елі. У Міністерстві закордонних справ Німеччини теж підтвердили дані про німецьке громадянство загиблих, – повідомляє Deutsche Welle.

Екс-консул повідомив, що особисто знав обох жінок, які тривалий час жили в цьому турецькому курортному містечку. Крім того, жінок упізнала одна з їхніх знайомих.

Напад стався напередодні, 14 липня, на закритому пляжі готелю "El Palacio" у Хургаді. Чоловік з ножем потрапив на територію готелю з громадського пляжу, розташованого поруч. Він напав на кілька груп туристів, в результаті чого, крім двох загиблих, постраждали ще щонайменше чотири особи, повідомило Міністерство внутрішніх справ Єгипту. Міністерство закордонних справ Чехії підтвердило, що серед постраждалих – 36-річна туристка з цієї країни, яка отримала поранення в ногу.

Спочатку єгипетські ЗМІ повідомили, що під час нападу загинуло дві громадянки України. Проте потім ця інформація була спростована. Посол України в Єгипті Геннадій Латій ввечері у п'ятницю, 14 липня, повідомив, що під час нападу була поранена жінка, яка народилася в Україні, але є громадянкою Російської Федерації.