Яценюк: волинську митницю необхідно передати на аутсорсинг, попри "опір системи"

Четвер, 11 лютого 2016, 17:27

Кабінет міністрів України передасть на аутсорсинг 4 митниці в західних областях України, а саме Волинській, Львівській, Чернівецькій та Закарпатській.

"Є у нас рішення: ми хочемо залучити на Волинську, Львівську, Чернівецьку та Закарпатську митниці", – на засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Про це повідомляє видання Деловая столица.

"Це зовсім чесні, абсолютно не корумповані митниці. Ми туди хочемо залучити компанії, які мають досвід боротьби з корупцією на митницях, які здатні повністю змінити систему обслуговування на митниці і принести нову систему управління, яка передбачає як спрощення митних процедур, так і збільшення доходів бюджету. Я думаю, що опір системи буде неймовірним. Як і в кожному питанні. Вони будуть на рейки лягати, тільки щоб це не вдалося. Це потрібно не просто прийняти, а ми зобов'язані довести, що на цих чотирьох митницях експеримент є успішним", – заявив він.

Тим часом, глава Мінфіну Наталія Яресько підкреслила, що цей проект буде здійснюватися не за гроші держбюджету, а повністю за рахунок донорської допомоги.

"Пілотний проект за деякими напрямками можна запустити найближчими тижнями. Один донор вже є", – зазначила Яресько.

Читайте також: МІНФІН ГОТУЄ ДОКУМЕНТИ ДЛЯ УЧАСТІ ІНОЗЕМНИХ КОМПАНІЙ В УПРАВЛІННІ ЗАХІДНОУКРАЇНСЬКИМИ МИТНИЦЯМИ