Поділитись:

Де зупинитись на Шацьких озерах

П'ятниця, 14 липня 2017, 12:25
Де зупинитись на Шацьких озерах

У розпал сезону відпочинку на території Шацького національного природного парку активно розвивають рекреаційні можливості.

Про це розповів новий керівник Шацького національного природного парку Віталій Цвид, – повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

Зі слів Віталія Цвида, вже розпочався сезон, почали їхати люди, тож потрібно для них створити бодай мінімальні умови, аби вони максимально комфортно відпочили і порадили приїхати на Шацькі озера своїм друзям.

Для цього здійснюється облаштування центрального пляжу у селі Світязь.

"Це, якщо хочете, наша візитівка. На очах все міняється. З'явилися ошатні бесідки, красиві дощані доріжки, біотуалет. Архіважливо вчасно вивезти сміття з рекреаційних пунктів та центрального пляжу села Світязь", – зазначив керівник парку.

Наразі на території Шацького національного природного парку є два наметових містечка, у яких можуть зупинитися відпочивальники, – "Незабудка" у селі Світязь та "Запісочне" на озері Пісочне. Також є рекреаційні пункти "Гушівський хутір" (він знаходиться за турбазою неподалік "Гарту") і "Полісянка" на озері Пісочне. До послуг туристів і три екологічних стежки.

Зі слів Віталія Цвида, у найближчих планах – розробка ще кількох туристичних маршрутів, аби відпочивальникам у було цікаво.

Також посадовець додав, що при в'їзді до Національного природного парку у Венському вже розпочали і моніторинг, і контроль, і екологічний збір за перебування на території Шацького національного природного парку. За статистикою попередніх років, Шацькі озера за сезон відвідує від 50 до 100 тисяч відпочивальників.

Надрукувати
мітки:
коментарів